måndag 6 september 2021

Skickar in min avatar istället...

Det här kommer innehålla en del vuxeninnehåll, alltså varnas härmed känsliga läsare. Vi kommer snacka sex. Eller det är kanske lika bra att vi stökar över det nästan direkt? Annars kan ni säkert inte koncentrera er på resten sedan. Eller? 

En av mina utmaningar i höst handlar om att få min gamla kamera på banan igen. Den klarar inte att hålla kvar mer än något enstaka foto i minnet åt gången, som läget är nu, vilket är väldigt irriterande. Verkar inte bara bero på batteri eller laddare, måste felsöka vidare där, eftersom jag har mycket att fota ikapp. Får jag inte ordning på den, då måste jag bli bättre på att hantera min reservkameran, som inte alls är lika bra. De är båda små och oansenliga, men den jag har använt och fotat till bloggen med, ända sedan starten för över tio år sedan, har så mycket bättre optik. Så väldigt mycket hänger på optiken, när det gäller kameror, vet ni.

En annan utmaning är att jag ska skriva min första sexscen. Huh? Jodå. Tycker verkligen det är dags. Har aldrig fått med något mer än snällt och sött, oskyldigt, i den vägen i mitt skrivande förut, hög tid att ändra på det, tycker ni inte? Att det dröjt så länge beror i och för sig på något väldigt naturligt - att jag mest skriver för barn i olika åldrar. Det är ju det jag tycker är roligast och mest givande. Men nu vill jag utmana mig lite mer. Piffa upp mitt vuxenskrivande en aning, skruva upp både hastighet och temperatur en smula.

Det var en del som ligger framför mig den här hösten. Nu nu.et. En fullspäckad research-dag hittills, som får mig att tro att det börjar bli svårt att hinna med den här bloggen varje dag framöver. Gav ju mig den otroligt målmedvetna utmaningen att se om jag kunde blogga en hel månad utan någon enda dags avbrott. Tror det var i december förra året, som jag först tänkte tanken. Sedan gick januari, utan att jag började infria mitt löfte, eller utmana mig själv på allvar här inne då. 

I februari smällde det till. Började försiktigt med en kort månad... Yes! En hel bloggad månad utan uppehåll! Sedan tänkte jag att det borde väl gå att upprepa en månad till? Och jadå, det gick bra. Nu har jag bloggat varje dag - V-A-R-J-E D-A-G - i mer än ett halvår.

Goals, som de säger nuförtiden. Fast faktum var att allt bara rann på, när man väl höjer ambitionsnivån så vill ribban gärna ligga kvar där, även om innehållet  - the content, som kidsen säger, eventuellt svajar en del ibland, såklart.

Vi får väl se hur det går med frekvensen framöver, inläggsfrekvensen, that is. Hursomhelst, hösten är här på riktigt nu, i alla fall på pappret, vädermässigt verkar det bli sommarväder ett tag till framöver. Höstmys med brittiska spänningsserier står för dörren. Vi såg faktiskt första avsnitten av både säsong fyra av Unforgotten och miniserien The Sister igår. Verkar lovande.

Do I have it in me? Frågar ABBA sig i en av de två nya låtarna. Och efter en snabb genomlyssning är mitt svar: nja. Det låter väl okej. Och det här med att avatarer - abbatarer i det här fallet då - ska stå på scenen som de fyra berömda bokstävernas alter egon, jag vet inte. I min värld känns det lite löjligt. Varför ska man inte stå för sin ålder? Varför ska man inte stå för sitt utseende? Varför ska man inte själv stå på scenen om man kan och vill och orkar göra ny musik för en ny publik - och eventuellt en massa diggande, nostalgiska och småmossiga gamlingar också?

Varför inte skapa sig en fullvuxen och lagom rynkig avatar, åtminstone? En som nästan kan få ditt verkliga jag att framstå som riktigt snygg? Kanske rent av som lite läcker? 

Haha. Jo, jag gjorde det. Håret blev flygigt och bra, tycker jag (även om sanningen är betydligt tunnare och glesare, men det ser ju mer crazy ut så här...). Låren. Stadiga. Är på plats. Båda låren på jorden, så att säga. Magen, magarna, de borde jag nog gjort lite större, hängigare och sladdrigare. Men det hänger allt lite där ändå. Armbågarna, de stridiga, påstridiga, de finns förstås på plats. Hakorna. Och allt snacket kommer som vanligt ut där mitt i ansiktet. Bla bla bla bla bla. 

Ja, det känns som att hon är redo att ta över. You go - you old (ugly) girl!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Några sexscener kommer självklart inte att hamna på den här snälla och gulliga bloggen, men kanske kommer jag ändå rapportera lite om hur det går att skriva... Så. Stay tuned, vet ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar