lördag 7 juli 2012

Don't blame it on the sunshine


Lite varstans den senaste tiden, har det gått att läsa om den fallande olycksstatistiken. Positiva siffror. Statistik man bara måste gilla.


Man har sökt förklaringar i väderleken. Stuckit både näsan och fingret rätt upp i vädret och sagt; - Det är regnet som har dämpat trafiken, farten. Därför har trafikolyckorna blivit färre hittills i sommar, än föregående år, påstår de som vet.


Men jag vet bättre. Såklart. Det är min nya, gamla, ljuslykta och jag som med hjälp av värmeljusens kraft har skickat ut en regelrätt besvärjelse. Tror ni mig inte? Jo, till och med när vädret har varit som vackrast så har vi utövat våra mest trafikmagiska krafter och tänt på, trots gassande solsken. Persienner är till för att fällas!


Vi har tänt ett ljus för alla som har gått över ett övergångsställe någon gång...


...och alla bilister. Särskilt de med keps.


Nu i semestertrafiktider ska vi, värmeljushållaren & jag, tända ett par extra starka ljus för all tung trafik därute. Särskilt för dem med långa släp. Så att inget händer någon av er, oss, ute på de många gånger vackra, men vältrafikerade sommarvägarna. Simma lugnt. Och låt gaspedalsfoten få lite lagom semestervila, den också.


:)
/helena




ps Gissa om jag blev glad när jag hittade en ljuslykta till, i den här smäckra, läckra formen. Och förvånad, för jag hade ingen aning om att den fanns med det här, mycket speciella, inpräglade mönstret. Någon slags reklam måste det väl vara. GTF står det på en sida och Stora Holm på en annan. Förutom bilderna på Herr Gårman, bil och bilförare och lastbilen med släp då. Jag vet att det finns fler än jag som har fattat tycke för de här små Rörstrandslyktorna. Nu har jag en riktig samling, FYRA stycken. Ni minns kanske den fina med julmotiv och den enkla snurriga turbinmönstrade? Ni hittar dem här i inlägget, 'Ängeln ljuger inte'. Dessutom skymtar de förbi här i fönstret på bild no 6, om ni är sugna på ljuslykteöverkurs, i sommarvärmen. Tyvärr var den lite dyr, 30 kronor, men vad gör väl det, när pengarna går till välgörenhet, Emmaus?

pps För er som inte, enbart, litar på min och min lyktas förmåga så hittade jag lite tips här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar