måndag 18 november 2013

Ett hörn av tillvaron


Visserligen har ni en här som inte gillar att gå händelserna i förväg, men om alternativet är att det inte händer något alls så...

Vissa år har jag inte hunnit/orkat städa på det sätt som jag velat till advent. Eller till jul. Och då har resultatet varken blivit hackat eller malet - eller som i de här specifika fallen - varken städat eller pyntat. Några år har jag pyntat ändå, utanpå dammet så att säga, men hur kul är det på en skala?

Så i år är strategin klar (kul när något är klart i alla fall...), ett litet hörn ska både städas och pyntas redan nu, eller snart, förhoppningsvis innan veckan är slut. I helgen öppnade jag prylgarderoben försiktigt, försiktigt så att bara en precis lagom mängd saker "trillade ur".

En blandning av rosa, rött, grönt och blåvitt - vad tror ni om det? Kanske toppat med lite guld? Så ser den preliminära planen ut för hörnet ifråga. I helgen började jag med att plocka fram de gammaldags stiliserade rosorna och det som kan vara den jultallrik som har det raraste motivet någonsin?

Paul Hoff har designat de vita små rådjursbakarna för Gustavsberg 1990. Motivet, med den lilla kyrkan där längst bak och snön som än så länge ligger i endast några få sjok över åkern, andas adventsstämning, tycker jag.

:)
/helena

ps Mer skall plockas fram, till hörnet, men nu är jag åtminstone en bit på väg. Ett steg närmare ett välstädat och vinterpyntat hörn.

pps Och ja just det, höll nästan på att glömma att rapportera att de små Kalanchoe-buketterna fortfarande är lika fina. Efter en och en halv vecka!

2 kommentarer:

  1. Som jag tycker om ditt hörn, Helena. Rosa, rött, grönt och blåvitt låter helrätt i mina öron. Ljuvliga rosor där i samklang med jultallrik. Små hörn är bra de, för då får man lite begränsad feeling - så där svenskt lagom :)

    SvaraRadera
  2. W: Tack! The L word ja, mycket användbart ord det där. Särskilt i meningen: lagom välstädat... ;)

    /helena

    SvaraRadera