måndag 20 januari 2014

7


Postkodmiljonären firade de sitt 700:e program med hjälp av frågor som alla innehöll någonting med sju i. Och visst var det någon som sades vara alldeles förfärligt duktig på att få mycket gjort på just sju dagar? Jag vill inte vara sämre. Om Rickard Sjöberg och...eh...Gud kan, så kan väl jag!

Målbilder? Inspirationsfoton? Måste nog kalla dem något annat, något mindre uttjatat. Frågan är bara om det går att komma på ett nytt begrepp så här i en handvändning?

Önskningar. Känns inte direkt som ett nytt begrepp, men det är precis vad de är - bilderna - önskningar. En önskning för varje dag i veckan som kommer.

Med tanke på att veckan som gick, så att säga gick i snorets tecken, sätter jag ribban lågt. Mycket lågt. Limbo-lågt.

Här kommer sju små önskningarna. Utan inbördes ordning, eller ranking.
  1. Läsa och bedöma och njuta av ungdomarnas nyskrivna ord. För ja, jag fick äran att bli jurymedlem igen!
  2. Komma ut mer.
  3. Få lite färg, gärna i ansiktet. Nej, jag vill inte bli brun. Det räcker med ljusrosa eller så.
  4. Se en riktigt bra film. Eller uppleva något annat kul ihop. Som lite kompensation för förkylda tider.
  5. Bestiga ett berg. Tvättberget.
  6. Här lämnar jag det lite öppet - gärna för en glad överraskning. Blink-blink.
  7. Sjunga. Det blir nog mest i duschen, men ändå
Fast vi har faktiskt sett en riktigt bra film i helgen. The Time Traveler's wife. En sådan där film som manar till eftertanke. En av de där filmerna som får en att önska att man läst boken (av Audrey Niffenegger) först. En film om tiden. Med en perfekt roll för Rachel McAdams. Få kan konsten att förvandla skenbara bagateller till viktigheter, som hon.

Och jag kan inte låta bli att le åt det faktum att jag bara tycker mer och mer om filmer med vissa övernaturliga inslag i. Kan det vara för att verkligheten bara verkar mer och mer sci-fi-artad ju längre tid man vistas i den? När jag var yngre tyckte jag att fantasy och sådant var ganska tråkigt. Idag tycker jag att det mesta som påstås vara filmfiktion och overklighet i själva verket verkar vara ganska trovärdigt.

:)
/helena

ps Ett ps om mannen. När han kom hem efter att ha handlat så meddelade han att det tyvärr inte fanns exakt det bröd som jag ville ha. - Beggars can't be choosers, sa jag. Du menar väl att
- Bagels can't be choosers, undrade han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar