lördag 25 januari 2014

Elefantflickan


Vad ska ni göra i helgen?

Själv skulle jag vilja gå på en drömsk utställning.

Och på världens goaste filmfestival! Som för den delen pågår hela veckan lång! Och nästa helg! Och måndagen den 3:e feb!

I den bästa av världar skulle jag hinna/orka både ock. I den här världen, den som vi faktiskt lever i, blir det kanske så att jag får nöja mig med att bläddra i den tjocka, härliga filmkatalogen. (Eller bläddra här interaktivt) Och drömma mig bort till andra världar. Längta min längtan varm, som någon klok sa. För utställningen ifråga pågår faktiskt ända fram till den 13:e april.

"Dröm, flykt och förklädnad"

Fyra konstnärer medverkar i utställningen Drömfångare, på Borås Konstmuseum, som bjuder in till ett slags skymningslandskap, en drömsk dialog, mellan det medvetna och det omedvetna. Mellan själen och drömmarna. Mellan konstverk och betraktare.

En av konstnärerna som medverkar är Helena Blomqvist. Hennes verk är jag extra nyfiken på, att få uppleva live. Älskar den magiska känsla av en slags verklig overklighet (eller om det kanske är tvärtom?) hennes noggrant uttänkta foto- och bildvärldar skapar. Om inget annat, så känner ni säkert igen den här - Mourning Procession - med de sorgsvartklädda aporna.
 
Sedan tycker jag att vi kastar ett par slantar i önskebrunnen, blundar hårt och önskar oss så intensivt vi bara kan... Och om det, helt mot förmodan, inte skulle slå in, så får vi väl trycka på ett par knappar, och vips så har vi köpt oss varsin affisch, ett feministiskt festivalkonstverk av konstnärskollektivet Pussy Riot.
 
:)
/helena
 
ps Här på Helena Blomqvists sida kan ni bläddra er igenom en massa av hennes fotofantastiska verk. Titta bara på den här från The Elephant Girl. Eller titta på allihop vetja!
 
pps Det finns en liten rolig historia runt mina egna foton här ovan. Har jag berättat den? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar