torsdag 9 januari 2014

Patina plus en påtaglig känsla


Kanske har ni full koll på alla antikprogram som rullar runt i rutan. Förmodligen har ni det. Men jag tänkte ändå, om nu någon är lite som jag - något trög, något sen, en smula mentalt andfådd - så kan ni ha missat något.

Igår morse, när jag började bli klar med diverse simultanaktiviteter, som att försöka knappa mig fram till åtråvärd porslinsinformation med ett öga slängt på ett gammalt Top Model-avsnitt, så tog jag ett sista zappvarv. Som tur var.

Aha, ännu en repris, tänker jag. Undrar vilken säsong det här är ifrån då? Men vänta nu - den där kvinnan känner jag inte alls igen sedan tidigare... *Kastar mig över 8:ans tablå*

Se på tusan: "Brittiskt livsstilsprogram från 2012 del 2 av 30". Livsstilsprogram tycker jag iofs låter lite missvisande.

Vet att jag har berättat om den här tilltalande programekvationen (flera gånger!) tidigare, men den tål att upprepas: Lite nött + lite skavt + ett par puttrigt gnabbande antikexperter + ett tävlingsmoment + patina och en påtaglig känsla för tidens gång + pittoreska brittiska städer och landskap som far förbi + roliga prylspäckade affärer + nervpirrande auktioner + en massa historia, fakta och myt + många vackra och spännande saker/möbler från alla möjliga platser och tider + läckra bilar med några extra år på nacken bakluckan = ett av mina absoluta favoritprogram!

Nya avsnitt! Nästan. Helt osedda av mig i alla fall, och troligen även av några av er.

Så här är jag nu - eran hjälte, eran riddare i rustning - som kan tala om att en ny säsong (säsong fem tror jag att det är) av Antiques Road Trip har börjat sändas denna veckan! Fem avsnitt i veckan! I ytterligare drygt fem veckor framåt! Måndag t o m fredag. Kl 18.00. Med repris påföljande vardagsmorgon kl. 08.00. I TV 8.

:)
/helena

ps Yes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar