måndag 11 januari 2016

Allt jag kan, det har jag lärt mig av min grytlapp


Men herregud, vem bloggar om en grytlapp!?! Ähum, jag. Bara jag, antagligen. Men det är inte vilken grytlapp som helst. Den har ett väldigt tilltalande mönster för en djurvän, det har den. Och den kostade bara en tia, i en av stans välgörenhetsbutiker. Men det är inte det som gör den så märkvärdig, det är något helt annat, något som står på lappen där bak.

På tvättrådslappen? Ja. Att jag ska tvätta den i trettio grader, det kan den ju bara glömma. Javisst, självklart med miljötänk och allt det där viktiga, men någon måtta får det väl ändå vara? Jag menar, vad blir egentligen rent i så låg temperatur? Ull möjligtvis. Och mina glada grytlappsgiraffer är definitivt inte gjorda av ull. De är gjorda av ett helt annat virke, skulle man kunna säga.

This item is hand made 
and imperfections are
inherent characteristic
of this product
they must not be
considered as defects

Så står det på baksidan av tvättrådslappen. Precis så. Tänk nu om vi bytte ut ordet "hand" mot "man", som i människa. Och så bytte vi ut "item" mot "human" istället. Och om vi sedan simsalabim-förvandlade ordet "product" till "person". Fattar ni? Inherent förresten, det kan betyda flera saker; inneboende, ingående, naturlig och medfödd. Fatta!

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar