måndag 18 januari 2016

Januaristädar. Och antecknar.


Viftar lite lojt med dammtrasan här. Januaristädar. Vilket inte innebär någon form av rejäl, organiserad, eftersläntrande röja-upp-efter-jul-städning. Snarare en oj-vad-dammigt-jag-kan-inte-ha-fattat-det-där-konceptet-med-julstädning-alls-tydligen-städning. För så dammigt blir det inte på en månad. Det kan det helt enkelt inte. Inte enligt några av fysikens alla lagar.

Försöker få något gjort. Antecknar vilt, men skrattar åt det mesta. Skyller på att det är måndag, en trött måndag. Skriver leende ner saker som: Han vågade knappt titta. Darrade lite när han nuddade den prassliga plasten. Försiktigt, som om det var kjolen hos en högt älskad, som han lyfte. En plisserad kjol. En komplicerad kjol. Lät fingret känna på fuktigheten. Jorden var torr, han harklade sig ljudligt när han gick för att hämta vattenkannan...

Haha. Vi får väl se vad det blir av det. OM det blir något av det.

Åter till verkligheten.

Några dekorationer får vara kvar på obestämd tid, det är fördelen med att inte ha så in i vassen juligt pynt. Andra saker får maka på sig. Har till och med gått och köpt några små blå pärlor, fast jag lovat mig själv att inte ta ut våren i förskott. Det är den blå, bubbliga vasens fel. Den ville prompt ha blommigt sällskap.

Glasvasen ja, den lilla runda, som jag hittade på Myrorna i lördags. Från början en lampfot, men sladdar och sådant fattades och själva sockeln satt lös, så nu har den börjat sitt nya liv som vas. Tycker faktiskt att den är smått oemotståndlig, med sina fyra vågiga vingar. Eller om det är fenor? 

Kan förresten inte fatta att den rosa begonian fortfarande lever. Den som jag köpte strax innan nyår. Tantblomman de luxe, ni vet. Sa ju direkt till mannen, innan den ens lämnat ICA: Att den här är istället för en snittblomma! Bara så att du vet vad som gäller, när den vissnar inom ett par dagar... 

Men den har inte vissnat, bara krullat ihop sina redan småkrusiga blomblad lite, i en mild protest mot den varma inomhusluften.

Böjer mig ner under elementet, hittar en mängd damm på rören där. En mängd jag inte trodde var möjlig. Inte ens i januari.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar