söndag 27 mars 2016

Bläddrar i fel årstid


"Bakom en av garderobsdörrarna gömmer sig en hemlig passage". Vem vill inte ha en hemlig passage? Jag vill ha en hemlig passage! Är beredd att flytta in hos Stefano Vitali anyday bara för att få en hemlig passage!

Har precis samlat ihop en hel hög med inredningstidningar som ska forslas till närmaste second handbutik, så fort tillfälle ges. Den här gången blundade jag nästan när jag rensade, för jag ville att det skulle gå fort. Annars är det så lätt att fastna hemma hos någon, som hos Stefano i Milano. Ballerinan på sovrumsväggen, köksgolvet och de starka färgerna i vardagsrummet drar in mig i en annan värld. Köket är kanske lite i spartanskaste laget för mig, men jag kunde kanske ta med mig några av mina älskade saker när jag flyttar in? Gipsi, skulle definitivt få följa med. Och den gamla blåblåa båtskålen.

Tycker mycket om att bläddra i höstnummer nu, när våren är på ingång. På sommaren - särskilt om kvicksilvret stiger över 25 - kan det mycket väl hända att jag tar fram ett nummer med mycket snö i. Gärna ett extra varmt, ulligt, gulligt, mysigt, stearinljusprytt julnummer.

Men. Stefano tänker jag inte släppa iväg i första taget, hans spännande hem (ur svenska Elle Decoration nr 8 oktober 2015) får allt stanna kvar här hemma ett bra tag till.

:)
/helena

ps På framsidan till numret där - bland mycket annat inredningsgodis - Antik- och konsthandlare Stefano Vitali, mannen bakom galleriet Avanguardia Antiquaria, bor, finns ett citat jag tycker om. Annars kan jag vara lite allergiskt mot sådana där quick-fix-ord som "Be nice" och "Be smart" och sådant, men "Be the change you want to see in the world", tycker jag mycket om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar