tisdag 22 mars 2016

Några av veckans mest pikanta in(g)redienser


Gillar verkligen skjortan som jag gav mannen till Alla Hjärtan. Den fullkomligt andas kvalitet. Och de klara färgerna balanserar så välavvägt tillsammans. Priset var överkomligt, hos Myrorna. 

Hittade ett par gamla - oanvända - skor i garderoben. Bruna gubbskor. Fattar bara inte hur de har kunnat hamna där? Ett mysterium. Hursom, var bara tvungen att vittja dem på de läckra, randiga snörena innan de ska förpassas vidare i kretsloppet. Finns ju inga hållbarare snören i hela världen - än just skosnören.

Med hjälp av vanlig sytråd och en ynka liten fjäder"sektion", tänkte jag göra enklaste pysslet. Får se om det hinner bli klart till påska, i så fall visar jag såklart resultatet.

Omplacering, ofta ett trist ord, men inte när det gäller saker. Bästa pyntet är det man redan har. Omplacera, för en ny känsla. Som de här fåglarna som kretsat runt i sovrumsfönstret i en massa år. Dags att flaxa vidare. Får se var de landar. 

Julkransen av björkris får hänga kvar i köksfönstret ett tag till. Funderade på att påskpimpa den, men kom fram till att den är finast som den är. Tog bara ut den och skakade bort det värsta dammet. De färgglada små kulorna påminner kanske i bästa fall om färglagda miniägg? Om man kisar?

På tal om skor. Och fötter. Ena hälen ömmar av överansträngning. Fick ont i hälen i hälgen. Eller helen i helgen. Fick för mig att vi skulle till återvinningsstationen igen. Kånkade en massa grejer över stock och sten och asfalt och motorvägen. Mest över motorvägen. Dock inget så tungt som en bokhyllesektion den här gången.

<3
/helena

ps Mannen hade förresten hundar på ena foten igår och en vanlig, tråkig socka på den andra. För att hylla mångfalden, ni vet. På tal om det ja. Gillar verkligen mannens arbetskamrat, hon som envist hävdade att hon visst hade omaka strumpor på sig! - Bara det att alla mina strumpor är svarta, så det märks kanske inte så tydligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar