onsdag 16 mars 2016

En ny second hand-profil


"Hur definierar man dåtid?" Frågan ställs av en lärare i ett klassrum. Lektionens ambition är att prata om tempus. Dåtid, nutid, framtid. Svaret kommer blixtsnabbt från någon i de främre raderna: "Nå't man aldrig blir kvitt...".


Hittade lappen, med det kvicka svaret på, när jag dammade och sorterade bland alla mina lappar.

Man skulle kunna kalla mig lapplisa. Trodde att allt - själva hanteringen av det faktum att jag sprider papperslappar med klotter över hela hemmet - skulle bli bättre när jag inrättade en speciell låda att ha lapparna i. En snygg trälåda. En slags analog inbox att samla tankarna i. Men nu är den full. Alltså. Tillbaka på ruta ett. Skaffa större låda? Eller sortera tankarna digitalt? Större låda är roligare. Men kanske inte så praktiskt.

Anyway. På en annan lapp står det nedklottrat: Erikshjälpen, ny second hand-profil, prisutdelning 17:e mars. Den kom-ihåg-lappen handlar om Stina Isakson. Jag känner henne inte, men jag känner för henne. Och jag känner verkligen för att utbrista i ett stort GRATTIS! när jag läser att hon tilldelats utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2016. Det delas årligen ut till en person som på ett nytänkande sätt bidragit till att öka intresset för second hand. Och så får man äran att tilldela ett av Erikshjälpens biståndsprojekt 25 000 kronor. 

Vintage-storheter som Elsa Billgren, Clara Lidström och Ida Magntorn har tilldelats utmärkelsen tidigare år. Stina Isakson (@stinainreder) är säkert också en storhet, det är bara det att jag är så oinsatt i själva fenomenet Instagram. Inte av ointresse, snarare tvärtom. Av rädsla för att trassla in mig fullständigt i nätet har jag prioriterat bloggar och bloggande. Ord och bild, i livsviktig symbios. Det är min grej det.

Men nu vill jag hurra för Stina! Och för Second Hand! Ni stämmer väl i? Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

:)
/helena

ps Ett ps till gårdagens inlägg. För visst har jag några krukor som faktiskt är krukor. Som den här rutiga. Och den här i koppar. Vet ni vad jag tänker på när jag tittar tillbaka på mina foton? Att jag har gjort mig kvitt en hel massa fina second handsaker de senaste åren. Lämnat in en massa till Myrorna och Erikshjälpen och Emmaus och Röda Korset. Allt för att göra plats för "nya" saker. Och låta allt gå runt och runt och runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar