torsdag 24 mars 2016

Räddaren i påsk-nöden


Mannen har hängt av sig jobbarskjortan.


Och...


...på skrivbordet ligger några av mina färdiga, halvfärdiga och ofärdiga projekt.


En och annan pippi har tittat fram, från sina annars lite mer gömda vrår.


Men på det hela taget är allt ungefär som vanligt. Ni behöver alltså inte oroa er, mig kan ni lita på, här inne kommer ni aldrig känna de där jobbiga åh-vad-fint-och-välstädat-alla-andra-verkar-ha-det-känslorna. Här är inte ens dockskåpstoan speciellt välstädad. Och i stökhörnet är det precis lika stökigt som vanligt. Även om jag faktiskt gör en del tappra försök att minska stökets omfång och...stökighet. Mitt ständiga mantra går varmt innanför mitt stökiga pannben: Kreativt kaos för tusan, kreativt kaos kan man inte leva utan. Kreativt kaos för tusan, det är vad det är, och det klarar man sig förstås inte utan...osv osv osv.


MEN, mina vänner, här kommer det stora och viktiga MEN:et. MEN det blir påsk ändå. Kanske till och med en riktigt bra sådan.

I Wallåkra-krukan, som jag ropade in för en tjuga på auktion för flera år sedan, har jag placerat den ståtliga, prickbladiga kallan jag fick igår. Och kanske orkar jag duka bordet riktigt fint, med manglad duk och allt, till den behändiga påskbuffén vi planerar att servera. Kanske orkar jag leta upp några fler fåglar att dekorera med. Och vasen från UE som jag aldrig har visat er, har fått för mig att den skulle passa på påskbordet. Och kanhända blir det en tur till en auktion under påskhelgen. Eller till en second hand-butik vi aldrig tidigare har besökt. Har siktet inställt åt ett bestämt håll. Vi får väl se.

Och kanske tittar jag till er lite då och då, mina kära läsare. Ni får väl se.

:)
/helena

ps Sådan himla tur att många second hand-/välgörenhetsbutiker har öppet en del under helgen, börjar nämligen känna av abstinensbesvär efter flera veckor utan någon riktigt rolig skattjakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar