måndag 7 mars 2016

Blogg-städar. Och tänker apelsingult.


Dekorera, dekorera lite mera. Utövar min bästa inredningsgren just nu: Förvandla julpynt till påskpynt. Bort med silkespappret ur glaskulan ovanför soffan, och i med några fjädrar i stället. Jädrar, förlåt språket, vad fjädrar jag har! I alla färger. De har blivit över från tiden när jag brukade jobba med att skylta skyltfönster. Minns särskilt en påsk när jag försökte få till någon slags indiankänsla, med hjälp av fjädrar och wellpapp. Well, det gick väl så där.

Annars tänker jag mycket apelsingult. Är inte det en lite bortglömd färg? Apelsingul. Liksom mildare än orange i tonen, men ändå inte "bara" gult. Och inte lika kraftfull som brandgul. Apelsingult. Inte som saften, inte som skalet, mer som själva klyftorna. Blandar med orange och grönt och gult och lite lila. Eller om det kallas mörk-cerise? Och nästan alla andra färger också förstås!

Försöker städa. Tvättar överkastet som oftast ligger i soffan, ska lägga den grönaste sidan uppåt. Svart skinn är ju inte min soffgrej egentligen, men det var smidigt med skinnets enkla avtorkbarhet när vi hade katt, och på den vägen är det. Går ju bra att addera färg och mjukhet med hjälp av kuddar och textil istället. Byter nog några kuddfodral när jag ändå är igång. En klassisk lätt-att-förändra-grej.

Fotar en grej som jag gärna vill visa er. En slags tjej. En kul tjej. Kanske dyker hon upp här snart. Kanske redan imorgon?

Det är då, det jag kallar för blogg-städning uppstår; när allt blir stökigare än det var innan själva städningen började. Host host. Plötsligt flyger det små pyttefjädrar i hela vardagsrumsluftrummet. Host host. Men imorgon är en annan dag. Då är säkert kuddarna och allt annat på plats igen. Host host.

:)
/helena

ps Jodå, tittar man noga går det att upptäcka en övervintrad adventsstjärna på bordet. Det är fördelen/nackdelen med att använda sig av saker som inte per definition är så juliga. Eller så påskiga. De smälter så lätt in bland allt det andra. Och blir kvar. Men papperstomtarna, de som fortfarande står kvar på glad rad i hyllan, de ska nog få vila sig ett tag nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar