onsdag 15 februari 2017

Frostnupet i ishinken


Som en marsipanros, ljuvligt rosa.


Mannen fick en ros igår. Av de snälla, supergulliga på hans jobb. Och jag som inte kan sköta rosor, alls. De vill bara nicka. Så kom jag på världsbästa lösningen: Låta roshuvudet luta sig mot kanten av vasen redan från början, liksom möta upp problemet innan det uppstått.


Tre S bjuder jag på, och gårdagens rester. Några Snabba, Skeva och Spontana klick från mig här idag. Helt oredigerat. 

Åt just den allra sista hallongrottan. Den allra sista är alltid godast, för då måste man komma ihåg att njuta mer, eftersom det kommer dröja ett bra tag tills smaklökarna får sätta tänderna i något så obeskrivligt sött och gott igen.


Kanske bäst att sätta tillbaka den våriga videvasen jämte det soliga Australien igen. Det andra såg aningen ostadigt ut.


Å nej, tänker ni säkert nu. Å nej, inte den där amaryllisen igen! Förlåt, var bara tvungen att visa er det här knasigt smarta arrangemanget: Sätt ett provrör med vatten i vasen som du inte vill sätta vatten i egentligen. Funkar faktiskt riktigt bra. Om man bara har någon enstaka stjälk, vill säga. Jag använder ett sådant glasrör som vaniljstänger brukar säljas i ibland. Så slipper man avlagringar och missfärgningar i de kärl man vill vara extra rädd om.


Satte i ett jättelångt, mörkt rött ljus i ljushållaren igår. Verkar som att det blir stearin över för en och annan kärleksfull kväll till under veckan. Lågan har ju inte ens kommit i närheten av hjärtedelen ännu.


Det bästa med att använda den vackra ishinken som vas är; att den går så lätt att bära med sig från rum till rum.


Oj, rosen blir allt lite blek om nosen härinne, på bordet framför mig, ljuset faller in helt annorlunda här. Eller föll, för nu försvinner snart de allra sista solstrålarna ner bakom de höga husen längst bort vid horisontlinjen.

:)
/helena

ps Två grejer här: Först och främst: Rosen. Den var nog inte frostnupen i alla fall, blev mest bara en bra rubrik av det. Trodde först att den hade skadats i kylan, den såg så märkligt "ihopskrynklad" ut. Men kanske berodde det bara på vattenbrist, trots allt. Trots allt är det ju bra om man säger de magiska orden: -Älskling, tar du hand om den lilla blomman, är du snäll? lite snabbare än tre timmar efter att man har kommit hem från jobbet. Hm. Och sedan; ordet frostnupen finns inte enligt SAOB. Nähä, så synd då, jag som gillar det ordet jättemycket. Frostbiten finns. Och frostdimma. Och Frostfjäril, visste ni det? Jodå. "...typ av liten, gråbrun fjäril vars larver kläcks efter de första frostnätterna...".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar