söndag 19 februari 2017

Livet är en sak som man måste vara rädd om, förstår du inte det?


Äntligen. Äntligen. Äntligen fick jag ut fingrarna ur vantarna utan att förfrysa dem. Dessutom länge nog för att kunna föreviga lite fint längs vägen.

Skickar med er en sportig snygging, en gosig, spinnande sak och lite love inför veckan som kommer. Tror bestämt att det är precis vad ni behöver. Har jag rätt eller har jag rätt?

:)
/helena

ps Stod, som vanligt, och smygläste en stund i mataffären (fy på mig!). Såg en helt underbar svartvit bild på Astrid Lindgren i en tidning, som jag tror hette något i stil med: Svenska öden och äventyr (måste googla det när jag hinner). Jodå, en ung Astrid L utklädd till pojke eller ung man. Astrid står till höger på fotot. I mitten sitter en söt flicka i vit, tidstypisk 1920-tals klänning, med blommor i famnen. På andra sidan flickan står två, eller om det var tre, "pojkar" till. Vilket kul fotografi! Flickan i mitten heter Madicken, hon kallas i alla fall så, och fyller 17 år. Pojkarna, förlåt flickorna, runtomkring henne är vänner som klätt ut sig till stiliga, hattprydda, uppvaktande kavaljerer. Tänk att Astrid var vän med en riktig Madicken i nästan hela sitt liv. Visste ni det? Jag har missat det totalt. Dagens rubrik är förresten ett citat, det är en annan av Astrids oemotståndliga flickor som ställer oss den livsviktiga frågan. Kan ni gissa vem? Ronja såklart. Ronja Rövardotter. Nu, när luften börjar kännas en aning mindre kall att andas in, är det lätt att börja tänka på Ronja. Ronja och hennes vårskrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar