fredag 28 april 2017

Jeansjacka på. I sovrummet.


Tycker så mycket om utsikten från min sänghalva.


Lite så här. Eller ooops, här kom visst något i vägen...


Så ska det se ut! Pusselbitstavlorna, som symboliserar mig och mannen som - oftast - taggar i varandra som välsynkade pusselbitar (utom när vi är trötta och utarbetade och börjar bråka om någon småsak...). Och så gillar jag att pusseltavlorna är textila i mönster och färg. Passar som hand i handske här i vår lilla textila stormakt. Skolplanschen med de gamla guldsmederna iförda sina tidstypiska 1700-tals peruker. Finns alltid något nytt att upptäcka i det motivet. Fungerar lite som en intrikat mobil för ett småbarn, jag hittar alltid något att fästa blicken på där. Den ärvda spegeln - sägs inte vara bra med speglar i sovrum, men jag tror att det går bra när det finns så här bra vibrationer bakom spegeln.

Och så två gånger "Famntaget". Älskar frihetskänsla i motivet. Friheten att andas och leva som man vill i ett fritt land. Eller? För det gör vi väl? Lever i ett fritt och generöst land? Ibland kan man undra. När man läser dagspressen, kan man verkligen undra. Hur det föreslås bli legitimt att jaga människor i vårt land på ett ytterst inhumant sätt. Ordet "jaga" varande det operativa ordet här. Jaga ut människor som inte anses behöva skydd, ut ur landet. Jaga dem på deras arbetsplatser. Kolla fingeravtryck på människor, som i min bok inte överhuvudtaget kan anses ha gjort något brottsligt eller kriminellt. Att försöka överleva, göra sig en dräglig tillvaro i ett fritt land, kan i min bok aldrig anses kriminellt på något sätt som kan jämföras med till exempel storbovar som sitter i storföretagens styrelser och skor sig på den "lille mannen" genom att gå över lik för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Där beslut fattas för att ge så mycket egen vinning som möjligt. DET är kriminellt. Jaga dem, ta fingeravtryck på dem! Borde inte vara svårt, menar jag, de finns väl på alla aktiebrev och värdepapper som de hanterar så vårdslöst och egenmäktigt varje dag, kan tänka.


Fryser om fötterna. Fryser om öronen. Fryser om huvudet. Fryser om hjärtat. (Och det beror inte bara på mina ämnesomsättningsbesvär...).

Önskar oss alla en skön Valborgsmässo-/1:a maj-helg. En helg med minst en sovmorgon, där vi hinner läsa morgontidningen i lugn och ro och kramas i lugn och ro. En helg där vi tänker lite mer på varandra. Önskar oss en varm och skön brasa på söndag. Låt elden brinna för våra medmänniskor. På söndag lyssnar jag på en klok kvinna som talar. En kvinna som är en av dem som förespråkar att vi låter de ensamkommande barn, som har varit här i över ett år och fortfarande väntar på besked om att få stanna eller inte, helt enkelt - och radikalhumant - får stanna här och bygga sig ett liv tillsammans med oss. En kvinna som talar från vänster. Hjärtat sitter till vänster.

<3
/helena

ps Bästa vårtecknet? När mannen plockar fram sin gamla jeansjacka från artonhundra-frost. Eller åtminstone från 1980-talet. Sedan, att han måste bära en tjock ulltröja under den och en täckjacka över den just nu, är ju en helt annan sak.

Här kan ni se motivet "Famntaget" i mera närbild, om ni vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar