fredag 21 april 2017

Spring, spring, spring


Förlåt, förlåt, förlåt. För dåligt bloggande, för fantasilös titel, för att jag verkligen hade tänkt bjuda på en skön bildkavalkad idag. Lite blommigt, lite djuriskt, lite vintage, lite så där som jag är, ni vet. Av det blev det intet och nada. Skyller på för mycket vardag i min tillvaro just nu. Var är glamouren liksom? Var är faten fyllda med vindruvor, slavarna som viftar med stora, yviga, vippiga palmblad framför mitt svettiga ansikte? Haha. Ni hör ju, vardagen har gjort mig knäpp. Knäppare än vanligt alltså.

Från det ena till det andra (orkar inte ens låtsas att jag har en fiffig övergång här...) - Vad ska ni hitta på i helgen då? Funderar på att springa runt i stadens alla second handaffärer och lapa inspiration. Fortsätta drömma om att finna det rätta drömskåpet till mina drömmiga små prylar. Drömmen vore att hitta ett vackert, lagom gammaldags dockskåp. Kommer aldrig glömma det jag missade att ropa in på auktion för några år sedan. Så fint, gick under klubban för ynka två-tre små hundralappar. Hängde upp mig på att en av skåpsdörrarna hade ett trasigt glas. Så dumt! Låt aldrig en sådan petitess hindra dig från att lyfta armen och buda in något unikt och sällan skådat! Mycket kan hindra en, löjliga saker som plats- och pengabrist kan hindra en, men INTE en sådan bagatellartad petitess. Såja, dagens visdomsord avklarade, nu kan vi gå vidare.

Annars skulle det vara kul att bara ta med kameran ut på en tur. Känns som att det var länge sedan jag riktigt utmanade mig själv bildmässigt på något bra sätt. Skulle vara kul att bara låta sig svepas med av omgivningens ständigt rullande, levande stillbildsscenarier.

Kanske läsa en stump. I någon av alla påbörjade historier. Världsbokdagen på söndag. Orkar inte länka. Förlåt. Annars finns det ju få saker här i världen som jag så gärna länkar till som just böcker och boksaker av alla de slag.

Vågar inte läsa fler inredningsmagasin just nu, hade en sådan konstig dröm efter att först ha tagit del av superkreativa Magnus Skogsberg Tear's hem och sedan läst om Christer Björkman och hans omtalade 80-tals lägenhet. Aprikosfärgat, marmoraktigt kakel i badrummet och gulddetaljer och bubbelpool och grejer. Måste varit höjden av lyx på den tiden. Drömmen ja...drömde att jag försökte lära en homosexuell man hur man ska kyssas. Haha. Så komiskt. Så töntigt. Vaknade med saliv på kudden. Så komiskt. Så töntigt. Såå äckligt. Ja, inte att kyssa en bög alltså, att vakna med saliv över hela kinden. Ta gärna död på en av mina fördomar här, men är inte homosexuella män överrepresenterade inom allt det kreativa? Visst är det så? Önskar så att jag vore en homosexuell man ibland. De verkar ha så kul. Utom när någon får för sig att slå dem bara för att de försöker existera då... Äsch, förlåt, det där blev ju bara tramsigt. Skyller på trötthet och överbelastning av hjärnan.

Nu helg. Önskar er en riktigt fin en.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar