onsdag 12 april 2017

Pink power! Och Tarik Saleh!


Vem har sagt att påsken måste vara gul? Inte jag. Jag gillar gult skarpt, har alltid gjort det. Gillar gult i alla möjliga toner - från senap till citron. Twentyfour/seven, året runt, gillar jag gult. Punkt slut. Så här i påsktider brukar jag därför propagera för lite andra kulörer. Och då menar jag inte lite lagom beige, utan kraftfullare, uppkäftigare, häftigare, starkare nyanser. Varför inte blått, som i Blåkulla-blått? Eller rött, som i påskgodis-är-sötare-än-sött-rött. Typ. Eller rosa. Like the flamingo!


Möt Fleming Gunnarsson, årets nyförvärv bland fågelkolonin här hemma. Fördelen med en rosa flamingo är att den överlever "helgpetitesser" som påsk och pingst och jul och allt det där andra, till skillnad mot en del andra fjäderfän. Den står stadigt på sina långa, skära glasben hela året. Like I like it! Så som jag vill ha det. Eller Flaming Gonnarsson, med bred, skön, skånsk betoning. Det är det den heter. Gissa vem som har döpt den till det? Nä, det är inte mannen. Guilty as charged, är lilla jag. ;)


Sökte runt en del på rosa och pink flamingo, fann inte något entydigt svar på vem som skulle kunna ha designat och tillverkat den. Det närmaste jag kom var någon som benämnde några liknande "fågelarter" som Venini-style, eller Murano-style. Kanske är det en italiensk pippi han håller i sina småfrusna händer, mannen? Kanske inte. Är det någon som vet något om glasbruk, formgivare, ursprungsland, ålder eller dylikt, då får ni gärna hojta till. I en kommentar eller på mail, vilket som.

Fin är den i alla fall. Tung och gedigen i sin bubbelgumsrosa glasmassa.

:)
/helena

ps Vet inte vad Tarik Saleh skulle säga om att hamna i ett ps. Vet inte alls vad han skulle säga om att hamna i ett ps tillsammans med en rosa flamingo. I ett inlägg som jag dessutom först funderade på att döpa till "Pink paus". Insåg dock, i tid, att det på vårt kära språk skulle kunna uppfattas som väldigt likt den gamla, nödvändiga pinkepausen...

Vad har då Tarik Saleh med saken att göra? Ingenting egentligen. Men ni som läste mitt kladdlappskluddiga inlägg från tidigare idag, ni vet att jag hittade en lapp med några högst tänkvärda ord på. Bara det att jag inte visste vem som sagt det. Nu vet jag. Fann nyss den andra lappen, som tydligen skulle höra ihop med den första, där stod det Tarik Saleh. Och att han sa det i en intervju i samband med sin kommande film The Nile Hilton Incident. Det var alltså en smart människa som hade sagt det, det var väl det jag visste! Tarik Saleh har ett CV på wiki (journalist, konstnär, filmregissör och manusförfattare) som skulle få vem som helst att bli avundsjuk. Bara en sådan sak som att han har gjort filmen Metropia. Den coolt animerade Metropia, med kända röster som Juliette Lewis i rollerna. Har ni inte sett den, så måste ni åtgärda det snart. Kanske inte nu i påsk - vi är förmodligen många som mest bara vill krama våra nära och kära i påsk - men sedan, när ni orkar med lite tyngre och skitbra saker igen. Heavy stuff, helt enkelt. In the best possible way. Subway.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar