fredag 17 november 2017

Vad Tomtemor önskar sig


Ja, inte är det väl en ny Tomtegubbe i alla fall, för den här verkar ju kul. Med fågel på luvan och allt.


Däremot kanske hon önskar sig en ny tomteverkstad, ett nytt hem, en ny uppgift här i livet. Det vet jag förstås inte, hon kanske trivs alldeles ypperligt där i second hand-hyllan, bland alla de andra inlämnade sakerna.

Men jag tror nog att hon längtar efter att bli vas till någon vattentörstande adventsblomma eller så. En vit blomma skulle nog göra sig bra i flaskan. Eller en vinröd kanske. Ett par runda, goa nejlikor. Världens hållbaraste tantblomma. För en tantblomma passar förstås Tomtemor som mandeln i den kokta julgröten!

:)
/helena

ps Haha. Ni undrar säkert vad jag håller på med? Vad jag yrar i tomtemössan om? Är inte helt övertygad om att jag själv vet vad jag gör ibland. Men i det här fallet är jag ganska så säker på att jag försöker påminna er om att gå ut och leta upp läckra vintage-julsaker, innan allt det bästa har försvunnit. För det här är sista helgen innan de riktigt stora handlingshelgerna kör igång. Ut och leta nya uppgifter till gamla jul- och adventssaker! Och glöm inte att ta med något fint att lämna in också. Förmodligen ligger det ett och annat - i lådorna märkta advent och jul - som inte kommit fram på flera år, bara för att de inte passar in längre. De sakerna kommer med största sannolikhet passa in någon annanstans, hos någon annan.

Ett tips kan ju vara att köpa någon extra speciell sak, med kommande helgtema, och sedan ge bort den i julklapp till någon extra speciell person. Känns som det är lite bortglömt att ge bort ett änglaspel eller ett halmhjärta i klappen. Kanske inte vore så dumt att återuppliva den gåvotraditionen? För ett riktigt fint pynt kan ju följa med en genom hela livet sedan., och ärvas vidare i generationer. Som min farmors tomte i trä - dess runda, hårda mage (haha, är den hård i magen...?) och pinniga ben gör mig ju julglad varje år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar