måndag 10 september 2018

Huvudet upp i 10 steg


Inte för att jag är någon jäkla positivitetskonsult, men... Det här är ett inlägg i den kategorin. Håll i hatten, för här blir det dagen-efter-ödesvalet-tröst! Ska bara berätta en liten händelse från igår kväll först, innan punkterna kommer. Det här är i och för sig också en punkt, ett steg. Det viktigaste kanske.

- Vi fortsätter göra det vi är bra på. Så sa han - mannen.

Jag stod i dörröppningen in till sovrummet och kände mig lite gråtfärdig efter att ha konstaterat att ingen bryr sig tillräckligt om miljön för att rösta på den. Nästan ingen. Frågade då min kloka, kloka man vad vi ska göra nu!!??!! Med en sisådär femtio frågetecken efter. Och då svarade han så.

Och det är ju självklart! Vi fortsätter göra det vi är bra på. Hur självklart liksom? Du och jag och du och du och du. Vi fortsätter göra det vi är bra på!

I mitt fall innebar det bland annat att jag genast satte igång med att redigera en bild som - förhoppningsvis - ska skildra både vår styrka och vår sårbarhet. Men att det viktigaste är att det finns ett vi. Inte ett vi och dom. Ett vi bara. Inte så bara. Ni får kanske se bilden så småningom.

Dessutom förbereder jag en skrivövning till oss härinne. Återkommer om det. Nu fler punkter. Steg.


Köp dig en blomma. En höstfin en.


Det behöver inte vara en ros... (även om jag måste säga att Stefan Löfven har blivit en verklig förebild för mig under den här valrörelsen. Hans rakryggade inställning till vårt land. Jag är stolt över vad vår regering har åstadkommit de senaste fyra åren!)

Själv köpte jag en grön sak på ICA, efter att vi varit och röstat. En sådan som ska tåla att stå lite bortanför solljuset. Kommer säkert att glömma vattna den. Nej, positivt tänkande var det ja! Vi går vidare.


Kasta dig in i vardagen med hull och hår! Som om det inte fanns något igår...


Ta dig sedan tid att lägga huvudet på sned, och reflektera över allt här i livet som inte är grått.


Som gröna bakelser!


Försök se på det hela med humor. Även om rasismen knappast går att skratta bort.


Det finns faktiskt en framtid! Och i bästa fall kan den leda till nyordning och sällan skådade samarbeten. Anständig nyordning. Anständiga samarbeten. Utan rasistiska inslag.


Och jag är ganska säker på att framtiden kommer bli mer jamlik - som katten skulle sagt. För mindre jämlik än den har varit bakåt i tiden, genom århundraden där minoritetsgrupper av alla de slag aldrig har haft något att säga till om, kan den verkligen inte bli. Det måste vi se till! VI!


Ett steg i taget bara. En fot framför den andra. Så ska ni se att det ordnar sig.

Gå nu upp och läs det första steget igen, för det är så himla bra!

<3
/helena

ps Och vi miljövänner som råkar ha förmånen att bo här i vår lilla kavata stad, Borås, kan glädja oss åt att årets Kretsloppsvecka har kört igång för fullt. Med föreläsningar om solceller och naturlig hudvård. Med loppis, plogging, Kretsloppet och mycket mycket annat. Läs hela programmet här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar