onsdag 19 september 2018

Svart på vitt i 20 band


Det var ett smått osannolikt fynd vi gjorde.


Den komprimerade versionen av NE i 20 band. Några delar var/är inte ens uppackade.


Jane Fonda, Fogelstadgruppen och två modiga flappers. Det är hos kvinnorna på F jag fastnar. Fruntimmer. "... ursprungligen benämning på 'frustugan', kvinnogemaket, särskilt det rum där en slottsfrus kvinnliga uppvaktning bodde. ..."


Ella, Ella! Ella får hjälpa mig att sjunga ut glädjen över att kunna hitta ett sådant här härligt fynd!

För etthundra (100!) kronor köpte vi det lilla, stora uppslagsverket i 20 band. På Röda Korsets second hand. Sådant händer bara i den stora vida vintage-världen. Bara där, mina vänner

:)
/helena

ps På Bokbörsen hittar jag några enstaka band av den här cirka tio år gamla, komprimerade versionen av NE. De verkar kosta runt femtio kronor styck där. Gulp. Det får mig att ytterligare inse vilket fynd vi har gjort. Tjugo gånger femtio...får se nu här... Ja, det var ett riktigt klipp det.

Sedan kan man ju alltid välja att läsa NE på nätet också. Men det är ändå något alldeles särskilt med att kunna bläddra bland alla fina, färgstarka bilder och få sig ny och uppfriskad information till livs, utan att behöva koppla upp. Vilken läsupplevelse liksom! (Visst, en del tryckt information blir så klart förlegad, där har nätversionen en klar fördel. Men gammal, beprövad kunskap och historiska händelser står sig förstås alltid. Det som har hänt har hänt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar