söndag 21 augusti 2011

På Strå - historiska vingslag


Förra sommaren hade jag den lilla fjärilen med tillhörande tallrik uppsatt på väggen. För trots sitt nagg, där på baksidan, så tycker jag att den är alldeles för fin för att komma i närheten av en sked. Alltså för fin att äta gröt på. Eller kräm. Ett antal år på nacken har den dessutom, Rörstrandstallriken; Strå. På sidan 74, längst ner till vänster, i Rörstrands DEKORER kan man läsa att just Strå tillverkades mellan 1890 och 1902.

Den här sommaren har den stackars stråomgivna fjärilen förpassats till prylgarderoben, den fick bara lufta vingarna ett par slag när jag fångade den med linsen. För om man har lite kort om utrymme i rumsliga kvadrat, men gott om plats i hjärtat för allehanda sköna ting, så tvingas ibland t o m de vackraste av flygfän att ge vika för andra vackra saker. Av utrymmestekniska skäl. Och städtekniska... Och för ron. Det måste finnas lite ro mellan prylarna, annars blir intrycket bara oroligt. Tänker jag. Tror jag.


vi hörs.
:)
/helena



ps Helst köper jag second hand - som om det nu skulle ha undkommit någon som läser här inne :) - men när jag kikar in i Rörstand Museum webbutik blir jag väldigt shoppingsugen. Jag vill ha allt! Som den här brickan! Och de här nostalgiska korten! Lite värmande te, ur den mest ljuvligt dekorerade förpackning! Och kanske får man fresta med en chokladbit till det?! Eller tolv hela bitar! Den här stora "Porslinsbibeln". En hel bok om Stålhane! Om nu semesterkassan visar på totalhöstebb kan vi i alla fall unna oss en billig tekoppsreflex!?! Eller varför inte en helt reflekterande liten tekanna?  Men helst av allt vill jag torka av både diskbänk och köksbord i höst, med denna blåvit-dekorerade Wettextrasa! Då kan kanske  t o m disk bli roligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar