tisdag 2 augusti 2011

WOW !!!!!!!!!?


Det är inte så ofta nu för tiden som jag blir speciellt imponerad av thrillers, eller thrillrar som vi säger på svenska. De är helt enkelt inte tillräckligt spännande, tillräckligt ofta. De saknar i värsta fall både nerv och kittling. Eller också har jag bara blivit bortskämd och blasé av alla bra kriminal-serier som produceras för TV nuförtiden. Som Dexter och CSI med Nick, Greg, Cathrine och gänget i Las Vegas. De danska Mordkommissionen och Brottet har inte heller gått av för hackor. Och "amridanska" The Killing, följer vi med ryggradsryslig förtjusning. Eller Fringe, som har lyckats imponera stort på mig - en sann sci-fi-skeptiker - med alla sina spännande övernaturligheter.

Vad är det då som verkligen sållar B-filmsagnarna
från A-filmsvetet? Jag tror att det stavas skådespeleri och regi! Och manus. Många filmer som bygger på böcker eller pjäser är ofta extra sevärda, tycker jag.

Ikväll har jag sett en mycket spännande thriller! Med suveräna skådisar in i minsta biroll. Den gamla favoriten Brian Dennehy som pappan, en annan slitstark favorit: Liam Neeson! och Olivia Wilde ("thirteen" i House) i en subtil liten, men viktig, roll. Karaktärer spelade med de minsta nyanser man kan önska sig, för största möjliga effekt. Och Elisabeth Banks som frun, henne skall jag aldrig underskatta som seriös skådis. Aldrig!

Filmen bygger på den franska filmen: Pour elle. Kan inte låta bli att tänka att den kanske är ännu bättre? Får väl hyra den också kanske. På LOVEFILM. Funkar jättebra tycker vi, filmerna dimper ner i brevlådan som de ska, du får ha dem hemma så länge du vill och sedan är det bara att posta tillbaka dem, så får du en ny film, så fort posten mäktar med att leverera. Man får inte glömma att uppdatera sin filmlista bara.

Som om inte det vore nog. Russel Crowe. Jag säger bara Russel Crowe! Han har egentligen aldrig varit någon favorit hos mig (även om han finns på en stor affisch just här bredvid mig i vardagsrummet?!) Jo, det förstås, det finns roller där jag har uppskattat honom. Där han verkligen har passat in. Och som han passar in här i:
The next three days. Tycker du om underhållande spänning? Då får du inte missa den här. Den kanske inte riktigt är värd nio utropstecken och ett WOW, men nästan.



så hörs vi snart.
:)
/helena




ps Häromdagen, när jag förstås var på jakt efter något helt annat, så hittade jag den gamla lådan med biobiljetter. På den tiden när jag växte upp var det väldigt vanligt att man samlade på en massa saker; som servetter med tryck eller kanske dito kassar, eller färgglada tuggummiförpackningar, eller biobiljetter. Jag samlade på lite allt möjligt, men det är bara några av biobiljetterna som har undkommit alla papperskorgar, genom alla år. På en del av baksidorna finns datum, filmsällskap och titel bevarade. Jodå, vi, jag och min bästis, var på Dirty Dancing TVÅ ggr på samma vecka och vi var så kära, såå kära i Patrick Swayze - vila i frid -. Vi ville inte heller bli satta på undantaget! Noone put helena in a corner! Or Lotta! Så det så. *ler*

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg liker spennende thrillere, takk for tips:)
    Og så blir jeg helt nostalgisk av de kino-lappene. Patrick Swayze, min gamle helt!:) Tror jeg også gikk 2 ganger på den filmen, men jeg vet ikke om det var på samme uke..! Håper du har hatt en fin sommer!
    klem

    SvaraRadera
  2. Katrine: Vad kul att höra ifrån Dig! Visst är det nostalgivarning på de gamla biobiljetterna. Små, nästan försynta i åttiotalsformat.

    Åh, Patrick Swayze,suck..., jag blev nästan lite kär igen när jag såg bilden, klicka på namnet i ps:et! memories... :) Tänk att han inte finns längre. :(

    Klem, right back at you!

    /helena

    SvaraRadera