måndag 27 augusti 2012

It's raining...


...cats?

Jodå, en helt vanlig dag, på väg hem från jobbet, på väg mot bilen som ska ta en hem, från jobbet. "Hm, vad är det där? en fågel? en stor fågel? En jättestor fågel?" Ungefär så gick mannens tankar, innan han såg vad det var.


"... tassarna används också för att ge uttryck åt kärlek och tillgivenhet. En katt, som vill hälsa på en mänsklig vän, ställer sig ofta på bakbenen och sträcker upp framtassarna för att komma åt att klappa vännen på händerna. ..."
 
/ur 'Någonstans väntar en katt'
en antologi om katter
sammanställd av
Solveig Nellinge,
en bok för alla 1999


Och inte ville den gå därifrån heller. Fast att mannen öppnade och stängde bildörrarna, ljudligt - Vilken ljuvlig liten varelse! Nä, det var nog inget mannen sa, då, det är jag som inte kan låta bli att säga dessa ord högt för mig själv, just i detta nu, när jag ser bilden ovan. Kanske ville den följa med mannen hem?
Det hade varit kul.

:)
/helena


ps Pälsen, så fin färg! Gråmelerad, kan man kalla den det? Men ni kanske föredrar gula katter? I så fall ska ni gå in här och kika på några av bilderna i Werner Aspenströms barnbok! 'Gula Tassen'. Och så kan jag inte låta bli att länka till den här fina bilden igen. Gillar inte fåglar att sitta på axeln, också? Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar