tisdag 3 december 2013

Brabrabra blablabla


Måste bara kolla en sak. Måste bara kolla så att ni inte missar den bästa snackisen, alltså det bästa pratprogrammet på TV just nu: Sommarpratarna!

Bara en sådan sak som att få lite havsblänk tillbakareflekterat genom rutan i denna pupillmörka tid. Bara en sådan sak. Att sedan få ta del av samtal som seglar snabbt som sommarbrisen mellan de mest känslostormande bråddjupen och de mera lättsamt vågskvalpande strandhuggen.

Som när Mona Sahlin berättade om att hon egentligen alltid vill säga att hon har fyra barn när någon frågar - inte tre. Johan blev bara ett år. Men de fick ett bra och roligt år tillsammans. Gillade verkligen liknelsen hon gav - minnena som ett ömmande blåmärke. Ett blåmärke man inte kan låta bli att trycka på. För att man aldrig vill glömma.

Jag har sett alla avsnitten som hittills har sänts - alla har bjudit på riktigt intressanta och givande samtal, även om jag nog måste säga att det första avsnittet - med bl.a. Özz Nûjen och Elsie Johansson - har lämnat allra starkast avtryck inom mig. Det var något med alla kloka ord de sa om kärlek. Och det om att inte heller glömma bort den (kärleken) till sig, dig själv.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar