tisdag 10 december 2013

In the Night


Nu har det äntligen börjat! Musikhjälpen 2013!
 
Natten har alltid varit min bästa vän. I skydd av mörkret har jag tänkt mina bästa tankar och fått en hel del vettigt gjort. Bland annat skrivit en del. En del ganska okej saker och en hel massa annat...
 
 
Ikväll när bara månen, Musikhjälpen, jag och några till är vakna sänder jag in min bästa musikönskan: Här kommer natten med Miss Li (sorry Pugh I love you!), men det här är en av de bästa tolkningar av någon annans låt som jag någonsin har hört. Och upplevt. För den här tolkningen är verkligen en totalupplevelse.
 
 
Dans la nuit heter Marc Chagall-målningen på franska. In der Nacht på tyska. På baksidan av kortet, som jag hittade på Myrorna, står det att den är målad 1943 och att själva målningen finns på Philadelpia Museum of Art.
 
Tycker den kärleksfulla bilden passar perfekt som symbol för årets Musikhjälpentema - att alla tjejer i världen ska ha möjlighet att överleva sina graviditeter!
 
Vilken låt önskar du?
 
:)
/helena
 
ps När jag var liten var jag ännu mindre rädd för mörkret än nu.  följde jag mina mörkräddaste kompisar ända fram till deras kvällsmurriga ytterdörrar. Sedan gick jag hem igen. Men aldrig ensam, alltid i sällskap av mörkret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar