fredag 13 december 2013

Handsome i Ransom bl.a.


Märkligt vad man kan hitta när man desperat letar efter något rent att ha på sig. Längst ner låg en rynkig Mel Gibson. Eller skrynklig då. Dagens T får mig att tänka på mannen vi såg på biblioteket för ett tag sedan, han som verkade låna hem filmer systematiskt. Hylla för hylla liksom. Kanske ingen dum idé? Jag menar, förr eller senare lär du i alla fall stöta på någon som du tycker är riktigt bra. Fast man får nog ha väldigt gott om tid förstås.


Själv håller jag på att, något osystematiskt, plocka fram böcker inför året poesitävling! Jo, det blir en ny upplaga och jag får nog äran att vara jurymedlem igen, om jag är snäll. Alla som lämnar in ett poetiskt bidrag får en bok, eller i alla fall de första 25 eller så - bäst att gardera sig om det skulle bli diktanstormning. Det är väl allmänt känt att orden poesi och anstormning ofta går hand i hand? Not. Tyvärr. Men det ska vi så klart försöka ändra på. Dikt för dikt. Yes!


Vid soffan står två av mina senaste NOS-fynd. Ni vet väl vad NOS står för? Jo, New Old Stock, det har jag lärt mig ifrån sakletargrabbarna Mike & Frank i American Pickers. Fast så jättegamla saker handlar det inte om i just det här fallet, men ändå.


En ouppackad IKEA-ram - Målilla - design Nike Karlsson. I den högst eftertraktade bioaffischstorleken 70*100! Äntligen har jag hittat en ram till en av mina absoluta favoritfilmer, nu ska jag bara hitta i vilken rulle affischen finns också. 20 kronor för ramen och 10 kronor för den oanvända lampskärmen - som jag tror och hoppas ska passa någonstans. Bara på välgörenhetsloppis mina vänner. Bara där.


Och i prylgarderoben står några små nissor och verkar tycka att det börjar bli dags att få komma ut nu.
- Tålamod flickor, tålamod.


Dagens stjärnögda filmgosse, nåja, får mig också att tänka på de tre filmer som vi lånade på bibblan senast. Mustachen var ganska hyfsad på något konstigt, franskt och högst obegripligt sätt. Den andra filmen beskrivs så här: Alla har en speciell gåva. Ibland kan det ta 40 år att upptäcka den. Natalia Smirnoffs film Pussel (Rompecabezas) var riktigt bra och fick mig dessutom att undra om det verkligen finns internationella pusseltävlingar och renodlade pusselaffärer på riktigt? Och varför skulle det inte göra det egentligen?


Med önskan om en fortsatt finfin fredag den 13:e till er alla!
:)
/helena

ps Solisten har vi inte hunnit se ännu, men orden på baksidan verkar - om än kanske lite i överkant melodramatiska - lovande: "Solisten är ett emotionellt gripande drama om musikens försonande kraft. Journalisten Steve Lopez (Robert Downey Jr) upptäcker Nathaniel Anthony Ayers (Oscar-belönade Jamie Foxx) - ett musikaliskt under som barn, men som nu spelar fiol på Los Angeles gator. Lopez försöker hjälpa den hemlösa mannen att komma tillbaka på fötter och de utvecklar en unik vänskap - en vänskap som kommer att förändra båda deras liv. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar