lördag 7 december 2013

Bryderi över broderi?


Kanske är jag inte den mest pyssliga person du kan finna här i världen, eller vi kan nog definitivt slå fast att jag inte är det. Men jag kan ändå ha mina moments, som man säger.

Som det här med att se storheten i det lilla, det vid första ögonkastet obetydliga, värdelösa. Och att se på något med andra ögon, inte nödvändigtvis nya, samma gamla ögon kan se någonting annat än det som verkligheten egentligen förefaller föreställa.

Som det här broderi-kitet. Band-broderi stod det utanpå förpackningen. Eller Ribbon embroidery. På framsidesbilden såg det ganska fult ut, en standardiserad blomma i en massa grälla färger. När jag stod där på Röda Korsets second hand, denna varma strålande sommardag - lite småvingligt balanserande utan kryckorna - och försiktigt öppnade plastpåsen och sedan långsamt drog ut innehållet så såg jag - något annat.

En massa vackra band, i sköna blandande färger. Att hänga upp saker med. En del julsaker, en del andra saker.

Och så såg jag en ram och ett förritat tygstycke som mycket väl skulle kunna "smälta samman" till en enhet. En dovt neutralt färgad tavla. Något att sätta upp en annan vacker dag, på en vägg i behov av lite extra sällskap.

:)
/helena

ps Om det alls finns någon hemlighet (säkert finns det många) med att hitta bra saker bland allt "skräp" i stökiga loppishögar, bland blandade auktionslådor och längst in på proppfulla second handhyllor, så tror jag att det är att titta en andra gång, innan du avfärdar det hela som skräp.

pps Ni som har många att slå in klappar till - ni har väl inte missat att Röda Korset nyproducerar 1953-års julklappsetiketter. För bara 60 kronor får du 20 etiketter, 21 brevmärken och 22 sigillmärken som du pryder dina julklappar med. Varför inte köpa några rara nostalgiska motiv och samtidigt stödja Röda Korsets sociala arbete i Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar