onsdag 29 oktober 2014

Bus & Ljus


Igår, när jag stod i köket och arrangerade mitt rara lilla "skräckkabinett", tänkte jag att det vore en passande titel på den traditionsmixade helgen som stundar: Ljus & Bus.


I mitt gastkramande köksarrangemang ingår Syco-björnen. Han som står så lustigt, och har en siffra instämplad (5018) under sin vänstra baktass. Så där värst skrämmande är den förstås inte, ser mest ut som att hen suger på tummen, tycker jag.


"Ljushuvudet" har också fått komma ut ur garderoben. Still Life som Ludvig Löfgrens numera nästan klassiska ljuslykte-skalle kallas. Fick den av mannen i födelsedagspresent för några år sedan. Den är för övrigt det absolut enda objektet på köksbordet (på väggen ovanför också för den delen...) som inte är köpt second hand. Fast förra helgen såg jag faktiskt en hos Emmaus, i deras finskåp. En lila variant. Den är himla snygg i lila. Om jag skull(e) * hehe * köpa en idag så hade det nog blivit en lila, även om den glasklara är mera praktisk. Passar liksom anywhere.


Här ligger ormen och väntar på att bli hel igen. En kobra är det väl? Tror bestämt att den började sina dagar på Indiska en gång i tiden, även om jag hittade den när den låg och ömsade second hand-skinn i en typisk blandat-låda på auktion. Nu återstår bara att välja färg på ljuset då. Blå? Vit? Grön? Eller orange?


Försökte hitta något passande ord att dela med er, ur Montgomerys Uppslagsbok För Alla. Den som skrevs redan 1910, ni vet. Men jag fastnade bara för en massa konstigheter som; "klasslotteri, lotteri, där insatsen o. vinsten äro på förhand bestämda." Och som det faktum att det finns en sådan himla massa ord på Z. Vem tänker på det dagligdags? Zen och zoo och så förstås, men annars? Ta bara ett ord som: "zendavesta, rätteligen Avesta, 'text med utläggning', omfattar de gamla persernas hel. böcker; böner, litanior, hymner och lagar." Vem kunde anat att det fanns ett sådant ord? Inte jag i alla fall.

:)
/helena

ps Här kan ni se hur söt den andra björnen i min minibjörnsamling är. Och här kan ni se vilken av Ludvig Löfgrens glaspjäser som jag tycker är helt oemotståndlig. Kanske om man vinner på lotteri då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar