fredag 17 oktober 2014

Två ord man inte hör varje dag


För några månader sedan visste jag knappt att det fanns något som hette mjölksugare, men nu vet jag. Bröstpumpar har jag så klart hört talas om, men mjölksugare, really? Nu har jag i alla fall en. Kan vara bra att ha liksom. Nädå, tyckte bara att den var ett så fint tidsdokument. Originalförpackningen som den låg i när jag fann den på Röda Korsets second hand tyder på att det är ett retroobjekt. 1950-tal eller så. Förundrar mig över att den lilla glasbehållaren är alldeles hel och fin fortfarande och att den runda plastdelen är så skinande blank. Mannen tycker att den ser ut som en tuta. Biltuta? Eller brösttuta då kanske? Anyway...

Igår lärde jag mig ett nytt ord - igen. Ett ord jag faktiskt mer än gärna hade varit utan i mitt vokabulär: Pungvattenlås. På riktigt?!? P-U-N-G-V-A-T-T-E-N-L-Å-S. Hursomhelst, ni kan väl hålla tummarna för att våra avloppsproblem snart är helt lösta? Och så pratar vi inte mer om den saken!

Nä, vad säger ni? Nu tar vi på det rosa bandet, tjocktröjan, vandrarkängorna och går ut och går en riktig långpromenad i helgen va? Ska bara flytta årets vackra band från kavajen till regnjackan först.

Trevlig helgstart till er, mina vänner!

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar