söndag 12 oktober 2014

Sikta mot Rörstrand & nå City Gross

 
En sak som jag har velat göra länge nu - gjorde jag inte heller denna helgen. Rörstrands Museum och temautställningen: Till Bords vill jag väldigt gärna se. Lidköping, LiDköping alltså, är ju inte precis världens ände, så någon gång under resten av året hoppas jag komma dit.
 
Det blev en tur runt den vackra sjön. En liten slinga som vi faktiskt aldrig har gått förut, fast den ligger så nära. Alltid kul att upptäcka något nytt i närområdet.
 
På vägen hem ropade jag till vid åsynen av en ANTIK-skylt. Mannen körde snabbt in på Dunderbergsvägen en vända och vände. Butiken var stängd, så det blev en kort stund med den absolut billigaste formen av shopping - fönstervarianten.
 
City Gross stannade jag till för att beundra Malin Björklunds vackra Flora-porslin. Ett samarbete mellan Björklund och DUKA Kitchen life. Mina bilder gör förstås inte de vackra, vattenfärgade blomsterslingorna det minsta rättvisa. Men ändå. Fin kompensation i alla fall, för att det inte blev något Rörstrandsbesök, denna helgen heller.
 
Skulle förresten gärna ha ett par av mattallrikarna i Flora-serien (59/st på City Gross). Att använda som vardagsporslin. Tänk bara, vad härligt att få möta en målad tavla längst ner, varje gång man har tuggat klart den sista biten falukorv!
 
:)
/helena
 
ps "... Utan mat inget liv, det är en enkel ekvation. Men vilken mat vi äter och vad vi serverar den på är en mer spännande fråga, ja, nästan ett äventyr.
 
Till bords ... ... visar porslinets roll i måltidernas historia och hur ändrade matvanor gav ny design och hur nytt porslin gav nytt liv på matborden. Utställningen visar festbordens klassiker, rustikt sjuttiotal, bistro-influerade serviser och dagens porslin som modevara. Utställningen toppas med en keramisk installation byggd på snabbmatsskräp, skapad av 2012 års Rörstrandsstipendiat Supawan Sihapoompichit. ... " Citatet är hämtat från Rörstrands Museums sida om temautställningen Till Bords. En utställning som finns att beskåda där, i LiDköping, t o m 30 dec. 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar