onsdag 15 oktober 2014

Framför bussen bakom trädet


Framför bussen, bara förbi den rara miniparken med den kurviga häcken, så är man där - på Brämhultsvägen. I Borås. Där ligger Galleri Karlenström (vet tyvärr inte varför de inte uppdaterar sin evenemangssida regelbundet). I alla fall, i detta lilla galleri trängs just nu över 100 alster av - ingen mindre än - Anders Zorn. Inga stora kända målningar, men en massa intressant grafik. Ja, allt kan ju inte vara färgglatt bara för att det råkar vara höst, menar jag. En del av de grafiska Zorn-verken som visas är visst ansedda som riktiga rariteter, sådana som inte dyker upp till offentligt beskådande varje dag precis. I ytterligare en dryg vecka (t o m 24 okt.) kan den som vill, och har möjlighet att ta sig till Borås en vardag, njuta av grafisk konst signerad Anders Zorn. Här kan ni läsa en liten notis om utställningen.


Nästa helg (24-26 okt.) är det dessutom dags för Västsveriges stora Antikmässa igen. Som brukligt numera håller mässan till i de anrika gamla lokstallarna på Åhaga.

Får se om jag lyckas komma dit i år då?! I år har jag nämligen bott i vår lilla älskade textilstad i exakt 23 år, och varje år, hittills, har jag lyckats med konststycket att undvika att besöka denna omvittnat spännande Antik- konst- och samlarmässa.

Hoppas verkligen att hösten 2014 blir hösten när jag - äntligen! - lyckas bryta denna negativa trend.

:)
/helena

ps Om ni inte får möjlighet till varken det ena eller det andra, så kan ni ju alltid spana in mina konstfulla tallrikar en gång till: Den med de två små flickorna på kanske? Eller varför inte den här exklusiva, vattenglittrigt vackra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar