söndag 10 april 2016

HoHo!


- Men Hallå! Borde jag inte kunna flytta in här då? - Nä tyvärr, jag tror att din välpressade kropp är lite för glasklumpig för det där lilla hålet...


Jag träffade en "ny" kompis i helgen. En kompis, som jag först funderade på att döpa till Helge (efter ugglan i från A till Ö, ni vet), men sedan kom jag på att det kändes mer logiskt att kalla henne Helga. För självklart måste något så klokt och glasklart vara en hona!


Lars Hellsten heter formgivaren bakom ugglan. Han arbetade på Skrufs Glasbruk mellan åren 1964 och 1972. Därför vet jag med säkerhet, att min nyaste flockmedlem har några kloka år på nacken. Undertill står både "Hellsten" och "Skruf" ingraverat. Annars kan det vara lite lurigt det där med etiketter på föremål som säljs second hand, ibland händer det att någon - under resans och föremålets gång - har bytt ut originaletiketten mot något annat. Så icke i detta fallet alltså.


Efter att ha provat på det tålamodsprövande livet som fredsduva, och konstaterat att den fridfullaste platsen som finns inte nödvändigtvis är det allra bästa stället för en mycket nattaktiv fågel, begav vi oss hemåt.


 Vi passerade vackra grindar med turnummer på. Och portar med utfällda stjärtfjädrar?


Helga fastnade först för ett modernt hus med miljövänliga ambitioner. Sedan bestämde hon sig, till slut, för att flyga hem till mig. Det är jag glad för!

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar