tisdag 19 april 2016

Platt hortensia & runda råd


Vad händer när ett stökhörn inte längre är stökigt? Det är de stora frågorna som rör sig i min skalle idag (som ni hör). Inte så att stöket kommer att försvinna helt, det tror jag inte att vi behöver oroa oss för, men jag funderar på att bli lite snällare mot mig själv och kalla det för "kreativa hörnan" istället. Vad tror ni? Skulle det kunna vara något? Får man stilpoäng för att man kallar oredan för kreativitet? Eller är det bara larvigt?


Igår, på besök i en second handaffär jag aldrig tidigare besökt, hittade jag en sådan bra sak. En sak som kan hjälpa en att få ordning på oordningen. Och om den inte gör det...så är den i alla fall vacker att se på; en förvaringslåda i papp, med prunkande hortensior på, ja, runt om hela kuben faktiskt!


Men visst är det fortfarande stökigt, i hörnet. Pressade växter på väg in i återanvända ramar, andra tavlor som måste få livsfarligt utstickande spikar utdragna innan de kan komma till rätta på riktigt, verktygslådan som jag planerade att ha köksgrejer i - i köket - har inte kommit ut i köket än, och så vidare.


Ett hörn med potential.

Utanför. Där. Ömsom regnar, haglar och strålar solen. Här. Inne. Flyttar jag med mig den gula toffelblomman från rum till rum. Ni kan kalla mig toffelhjälte, om ni vill. För än så länge lever den. Håll era grönaste tummar för mig!

:)
/helena

ps Jo, så var det det här med böcker, de vill ju alltid breda ut sig i ALLA hörn. Förra veckan sålde vi åtminstone ett par till antikvariatet, känns bra att hjälpa till en aning med deras överlevnad också. Men vad det gäller rejäl rensning bland böckerna här hemma, så går det trögt. Igår till exempel, då hittade en ny bok hem hit. Eller inte nyny förstås, 1901 är den skriven och första kapitlet heter; Kroppsliga förändringar hos män, som öfverskridit lifvets middagshöjd. Sjette Kapitlet heter; Måttfullhet i allt. Och sjunde; Betydelsen af måttfullhet ytterligare betonad. Haha. Den boken kommer jag med all säkerhet berätta mer om, när jag (och mannen?) har hunnit läsa lite mer. Nu funderar jag på om jag ska ta itu med något mer i kreativa hörnan, eller om jag ska läsa den senare afdelningen i boken: Hvad en medelålders man bör veta rörande sin hustru. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar