torsdag 2 juni 2016

Kom ner från taket!


Den är nördig, töntig, knasig, omodern och allmänt fel. Alltså "fel". För den är ju kul. Hur kul som helst faktiskt. Men. Den är inte jättejättekul att ha på hjärnan i flera veckor.

Att gå runt på stan och ropsjunga Ajabaja drummel! är i och för sig ganska roligt. De flesta i de yngsta generationerna har väl ingen aning om vad drummel betyder, men alla andra vänder sig om och undrar om det gäller dem... Hehe. Fast det är förstås mest i duschen jag sjunger den.

Tänkte att ni säkert också ville ha något nördigt, töntigt, knasigt på hjärnan. Visst är jag omtänksam...? Här kommer texten till låten som Egon Kjerrman, enligt egen utsago, sjöng hellre än bra.


Har ni memorerat hela riktigt noggrant nu? Visst känns den lite sommarlovsaktuell ändå, i all sin gammalmodiga knasighet? Bara man byter ut dotterns namn till Julia, Emilia, Moa, Anna eller nåt, och musiken till house, hiphop eller rap. Sedan vore det nog i och för sig ännu bättre om det var en tjej som stod på taket och ville in till sin kille, istället för tvärtom. Och att det var mamman som stod upprörd där nere - inte med käppen då kanske - utan snarare med någon ultrasuperduperdundermodern grilltång eller så.

Nå, vad säger ni, ska vi ta och lyssna nu då, äntligen?
:)
/helena

ps Måste bara få tillägga att jag egentligen gillar namnet Gun (som förresten var gårdagens namnsdagsbarn, Grattis i efterskott!) knivskarpt. Gun hette ju min fina svärmor. Heter. För hon känns fortfarande alldeles levande för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar