torsdag 30 juni 2016

Sommar, plus loppis, lika med sant


Sommar. Loppis. Två ord som passar ihop, som ler och långhalm. Överallt i vägkanterna växer skyltar med bokstäverna l o p p i s upp. Som ogräs växer de. Som maskrosor.

Har jag sagt att maskrosor är de vackraste blommor jag vet? Först. Överlevare, gula solar överallt. Sedan. Mjölkiga stjälkar att trä i varandra, förgängliga halssmycken. Senare. Lätta fjäderfrön, för vinden att blåsa ut.

Igår var vi i Hindås, för första gången den här sommaren. Förhoppningsvis inte den sista. Vi hittade en pocket, inget annat matnyttigt. Men men. Mister du en loppisrunda står dig tusen åter.

:)
/helena

ps Om ni har vägarna i närheten av Göteborg, på de små vägarna mot Borås, så missa inte Lions loppis i Hindås. Sommarloppis i det gamla fina stationshuset där. Pågår till 6 augusti. Måndag-fredag 16-19, Lördag 11-14. Förra året fick de ihop 107 000 kronor på sju veckor! Enligt hemsidan gick allt oavkortat till hjälparbete i Nepal. Och du, ta gärna med dig något att skänka också. Så att vi - mannen och jag - kan hitta något riktigt kul att köpa med oss hem, nästa gång vi åker dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar