lördag 11 juni 2016

Sista gången jag räckte upp handen


Det var fart och fläkt...


...på modevisningen vi var på. 100 år av mode. Och jag fastnade i 80-talet. Förstås. Det var ju där i skarven mellan 1980-tal och 1990-tal som jag gick ut gymnasiet. Tänk att det fanns någon som tog på sig sådana där blommiga klänningar som såg ut att vara nedslitna direkt från en gardinstång! Tänk att gå omkring med en blommig gardinkappa svept över kroppen. Ojojoj. Pastellerna har jag mer förståelse för. Minns dem med ömhet liksom. Prickarna och ränderna, gärna blandade. Och så hade vi stora rosetter knutna runt våra skjortkragar och de stora skärpen löst hängande över höfterna. Annars...


...minns jag mest de här korta jackorna och de här...


...långa jeansjackorna. Ett så märkligt plagg glömmer man inte.


Daltorpskolan, här i Borås, firar 100 år i år. Detta uppmärksammas och firas på olika sätt, bland annat med en modevisning som sträcker sig från början av 1900-talet, när skolan öppnade sina mäktiga portar för första gången, fram till 2010-talets något mer, hm, avslappnade klädmode. De duktiga presentatörerna fullkomligt lyste i sina blågula kläder.


Sjuttiotalet ja, inte så fult som man ibland får för sig. Sköna, vida, rörelsefria kläder. Som ju blivit moderna igen. I alla fall bland en klick människor. I alla fall ett kort tag. Men ändå.


Alla årtionden, mellan 1910-talet och 2010-talet, fanns representerade. Men jag fick inte ordning på kameran förrän en bit in på 60-talet.


Och tyvärr blev det lite suddigt här och var. Svårt det där med att klappa i händerna och fota samtidigt. Det var en sådan bra ABBA-låt ju. Och Shakira svängde på höfterna strax innan den ständigt funkige Mr Timberlake tog över hela ljudrummet.

Tack alla fina, rara, duktiga elever för en skön nostalgitripp!

:)
/helena

ps Om nu någon skulle råka läsa detta innan klockan 12.00 lördag den 11 juni - och dessutom befinna sig i Borås - så kan jag varmt rekommendera er att gå på denna modevisning som då, 12.00 på Daltorpskolan, visas en gång till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar