fredag 1 juli 2016

En dl klöver. Och ett djur i min smak.


Långsamt, långsamt har jag ökat på min glassamling. Nu är den riktigt ansenlig, och skulle behöva något litet fint skåp att bo i. Gärna ett vitrin av något slag, så att dammet håller sig utanför skåpsdörrarna medan blicken i lugn och välstädad ro kan dra sig in till de genomskinliga, små skatterna.


Snigeln, eller vinbärssnäckan, är den senaste glasskatten. Fann den alldeles nyss, på en lyckad loppistur. Ser ni den? Uppe på den mossiga stubben. Långt ner, liksom lite till vänster.


Det här oansenliga måttet hade inte räckt långt till regnet som föll, i stora plask, strax utanför bild.


Till några sega stänglar vitklöver räcker det däremot alldeles utmärkt!

Med det - en del turklöver och ett vackert djur, som verkligen kan lära oss hur man bäst prioriterar sin tid - hoppas jag på en bra start på den alldeles nybakade sommarmånaden som ligger öppen och redo framför oss.

:)
/helena

ps Jag skulle gärna göra lite mer reklam för Stiftelsen Vitrysslands loppis, för där har jag hittat mycket fint genom åren. För ett tag sedan hittade jag ju den vackra Bella. Och den blommande burken. Men det är lite svårt att veta i förväg när de har öppet. Eller öppet och öppet, det handlar mer om ett slags "showroom" någon gång i månaden eller så. Någon torsdagseftermiddag i månaden eller så. Nästa gång blir i alla fall någon gång i augusti. De brukar annonsera någon dag i förväg, bland annat i Borås Tidning. Så håll ögonen på skaft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar