fredag 22 juli 2016

Äsch & asch & jag vet inte riktigt


Kanske stannar vi bara hemma. Läser lite och...


...spelar poker och så.


Eller så hittar vi kanske på något vintage:igt. Åker på någon rolig auktion kanske. På auktion.se flaggar de för många olika sorters auktioner just nu. Vanliga lösöres, men också cykel-, lastbils- och farmarauktioner. Själv föredrar jag såklart en auktionsvariant med många små, spännande och vackra saker. Gärna utomhus.


Eller så åker vi kanske bara en sväng och klappar på någon skulptur. Som Knot av Eva Hild. Hon säger att hennes skulpturer är kroppar. Kroppar som utsatts för tryck och rörelse. 


Kanske stannar vi någon annanstans också. Och luktar på blommorna.


Kanske åker vi vägen om det gamla mytomspunna slottet. Torpa Stenhus, som ligger som en vit stenpärla utslängd bland allt det blommande gröna. Går in en sväng i de kalla salarna, där de tjocka väggarna - och kunniga guider! - kan berätta om tider som varit.

Kanske åker vi ända tillbaka till medeltiden. Träffar riddare och klappar hästar. Eller tittar på när barnen gör det i alla fall. Kanske får vi uppleva både Pest & Kolera (Gycklargrupp).

Äsch. Och asch. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på att göra i helgen. Men att inte veta allt i förväg kan ju vara den bästa känslan, ibland. 

:)
/helena

ps Här hittar ni hela programmet till helgens, 23/7 och 24/7, Medeltidsdagar 2016 på Torpa Stenhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar