måndag 11 juli 2016

Funderar du på att måla om huset i sommar?


Då har jag ett par förslag.


Antingen gör du som Shai Dahan, och målar ett kylslaget motiv för att hylla den svenska sommaren, eh, vintern menar jag väl ändå?


Eller så gör du som gröna vågarna från Göteborg. De som flyttade ut på landet strax utanför Ulricehamn (ligger utmed riksväg 40, ca tre mil från Borås, på vägen österut mot Jönköping) och skapade konst uppåt väggarna, långt innan street art blev orden på var mans - och kvinnas! - läppar. Det mest underbara här är väl ändå det obestridliga faktum att de som bor där nu har bevarat de spännande motiven på fasaden (och att de har skaffat en bil som färgmatchar!). 1960-70-talens sköna alternativ-liv höll dock inte alltid i sig så länge. Om jag inte är helt felinformerad, så flyttade dessa skapande fria själar (hippies, som en del kallade dem) tillbaka in till den stora staden igen, efter bara några år.


Vad. En vad. Det är alltså svaret på frågan, som jag ställde för ett par veckor sedan. Minns ni?


I den pittoreska lilla pärlan vid Åsundens strand - Ulricehamn - finns det många vackra hus. Några av dem är riktigt gamla. Några av dem halvgamla. Några av dem är sprillans nya. Ett par av dem är alldeles nymålade av street art-konstnären Shai Dahan.


Hjort är hjort. Som man säger.

:)
/helena

ps Vill ni se fler sköna gatukonster? Gå då in och kika på No Limit Borås-sida. Och om du vill komma hit och titta LIVE, då hittar du kartan över de allra mest färgglada väggarna i Borås här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar