fredag 29 juli 2016

Dagarna får gärna vara skavda


Skrev någonting om rumskänsla nyss, men kom på senare att det måste handla om tid- och rumskänsla när man inreder med saker som har ett förflutet. Ett tidigare förflutet.


Har redan bytt till augusti, ni vet ju hur jag är - ickelinjär. Mer tidshoppetossig. Om ni förstår hur jag menar? Alltså, allt består mer av olika stora sjok av tid, än en rak tidslinje. Därför har jag inte bytt en enda dag i blädderkalendern sedan början av juni. Vill stoppa tiden. Vill att allt ska gå långsammare nu. Vill ha tid till allt som man inte har tid till. Vill. Vill. Vill!


Flickan i den gula klänningen har förresten tagit en sväng, en dörrsväng, ut till köket idag.


Och visserligen börjar vi närma oss ledighetens slut, men än finns det tid för skäggstubbsdagar.


I det naturliga förmiddagsljuset känns allt så milt och möjligt. Och ettan ser så vackert välanvänd ut. Nött. Vikt. Skavd. Tycker ju så mycket om det skavda. Tar gärna några skavda dagar i augusti också. Bara de inte skaver.

<3
/helena

ps En ledig natt gjorde jag ett maraton. Ett TV-maraton. Såg ikapp alla avsnitt av Antikduellen. Det kan ni också göra om ni vill (i alla fall ni som bor i Sverige). På SVT-Play kan ni börja från början, första avsnittet i säsong fyra ligger uppe i någon dryg vecka till. Det var i ett av alla dessa danska antikprogram som jag lärde mig att min lilla Lyngby-vas (som också står där i kökshyllan någonstans) inte alls är någon slags kopia som jag befarade, utan förmodligen ett äldre original. Yes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar