lördag 16 juli 2016

Jag låter alla mina blyertspennor blomma


Det är något vilsamt ändå, med molnens långsamma flykt över himlen. Man kan bara stanna inne om man vill, utan dåligt samvete. Eller gå ut och plocka blåbär med stövlarna på. Saker som inte kräver så mycket planering eller tankemöda. De sakerna känns så extra tilltalande nu, mitt i all utebliven solstress. Visserligen stressar jag aldrig över solen, men jag blir lätt stressad av att "alla andra" gör det.

Nåväl, som de gamla och kloka brukar säga. Nåväl. På tal om solen, tyckte det var onödigt att ta med kameran ut igår när åskan mullrade bakom nästa stadsdel. Då kom förstås solen fram på kvällskanten och glittrade sitt mest lockande glitter i sjön vi gick runt.

Först hade vi varit på Myrorna och lämnat av ett par böcker och ett par kepsar. Och köpt med oss några saker som är bra att ha. En sak som kommer att vara bra att ha när hallen kommer mer i ordning, i nyordning that is. En annan sak som kommer ligga fint i soffan. Och så lite musik och Den orolige mannen. Kom på att jag inte sett den engelska versionen av Mankells bok, sedan kom jag på att jag inte ens läst boken och då var det ju tur att vi hittade den på Myrorna. Nu är vi redan på sidan 86, ska alldeles snart börja på kapitel 6. Jag läser högt ur de finstilta pocketsidorna, för den inte så orolige mannen.

Sedan köpte vi en såg också. Har aldrig ägt en egen såg, så hög tid då kanske. Ska nog hitta något att såga i här strax. Annars får jag väl köpa mig lite rundstav att kapa. Kan Ernst så kan jag!

Annars ska jag mest vässa pennor i helgen, måste bli klar med en sak jag började med för länge sedan. Vad ska ni göra? Plocka blåbär? Sova? Bara vara? Läsa? Hitta meningen med livet? Vad ni än får för er att göra, så önskar jag er en fortsatt skön helg!

:)
/helena

2 kommentarer:

 1. Estive a ver e ler algumas coisas, não li muito, porque espero voltar mais algumas vezes, mas deu para ver a sua dedicação e sempre a prendemos ao ler blogs como o seu.
  Gostei de tudo o que vi e li.
  Vim também desejar muita paz,saúde e grandes vitórias.
  São os votos do Peregrino E Servo.
  Abraço.
  http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

  SvaraRadera
 2. AJB: I'm afraid I don't know very much about your beautiful language, but I made an attempt to put together a couple of words with a little help from Google Translate, hope they make any sense. Here we go: Fico feliz em ouvir que você gosta meu blog!

  Sinceramente
  /helena

  SvaraRadera