lördag 9 juli 2016

Bland ekorrar & hamstrar


Tänkte att ni nog börjar bli lite trötta på alla ljusa, lätta, sköna, gröna sommarbilder vid det här laget. Tänkte att ni bara längtar efter några suddiga, murriga, ofokuserade, röriga bilder från en mörk hall. Har jag rätt? I så fall kan jag tala om att er högsta önskan härmed är uppfylld!


Min högsta önskan var att hinna åtgärda x antal surdegar innan semestern började. Med betoning på innan. Men så kom livet emellan, som det ofta gör, så nu vill jag i alla fall hinna med att röja upp i hallen. Och lite i köket. Och göra det en aning, aning bättre att andas i sovrummet (har hittills lyckats rensa ut hela fyra, FYRA, pocketböcker ur alla slumrande, dammiga läshögar därinne).

I hallen har jag planer. Vill ändra om mycket, men är nöjd om det blir lite. Har varken budget eller tid till det "myckna" nu, därför blir jag nöjd om ett skåp förvandlas från tyg/handduksskåp till skoskåp och ett annat skåp förvandlas från allmänt stökskåp till handduksskåp. Och så ska vi slänga ut ett fult skåp helt och hållet, hoppas jag. Ett standardskåp från ett stort varuhus. Det har aldrig passat in riktigt bra, tar för mycket plats och så. Vi får väl se var vi landar. Har i alla fall redan hunnit fixa fram en bra plats, i lagom höjd för att slippa kröka ryggen för varje vara, att ställa kassarna på när man kommer hem och ska lassa in i köket och kylen och så vidare.


Det viktigaste är ändå att alla nödvändiga onödigheter fortsätter att få plats. Som reflexer, flourtabletter och påminnelser om spännande saker som händer (vill till exempel inte glömma att gå på Ur Björk, utställningen som visar vad, och hur mycket, 22 fria händer och sinnen kan göra av en 25 meter hög björk).

För hur det än är, så gillar jag det mesta av mitt/vårt stök. Det är väl en personlighetssak, antar jag. För vart jag än kommer uppstår det alltid högar med tidningar och böcker och anteckningar och stearinljus och second hand-saker. Så, allt är i sin ordning.

:)
/helena

ps Två saker till: Först angående skåpet, det tvådelade, i hallen. Det är inte det som ska rensas bort. Det är ABSOLUT INTE det som ska rensas bort. Det skåpet är ju specialtillverkat till oss, mig och mannen, av en gammal bekant. Han lever kanske inte längre. Han tillhör en annan tid av vårt liv. Men skåpet lever kvar. Och om ni vill läsa mer om skåpet, så ska det finnas ett inlägg som heter något med hall i, här någonstans. Ni får söka själva, för är det något jag avskyr så är det att söka i mitt eget arkiv. Tycker det är riktigt hemskt att läsa de äldsta texterna. Antar att det är en mognadssak. Eller omognadssak? Hursom. Till slut: Ekorrarna. De var fyra stycken. FYRA! Har aldrig sett så många ekorrar på en enda skogspromenad, på så nära håll, förut. Så söta de är! Och häromdagen såg vi en räv. Som snodde en vit plastpåse från en återvinningsstation. Hoppas bara att den inte skadade sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar