lördag 20 augusti 2016

Det här är ingen vanlig brosch


Som sagt, det här är ingen vanlig brosch. Förmodligen är det ingen brosch alls.


Förmodligen är det en fästanordning av något slag. En slags stor säkerhetsnål. Kanske till att sätta fast hattprydnader med? Eller till att "sammanfoga" två klädesplagg med, istället för blixtlås. Eller som en typ av snabba, liksom ambulerande knappar.


Men jag fick en tanke när jag hittade den, fastnålad jämte mer vanliga broscher, som den här, en tanke om att ändå använda den som en sorts brosch. För alla små berlocker som ligger och dräller. Bara att trä på dem, som på tråd. En praktisk tanke för oss som inte är så förtjusta i att använda armband.


Vill man vara ännu mer praktisk kan man ju till exempel hänga glasögonen där, så vet man alltid vad de är när de inte befinner sig på näsan. Fast då finns det förstås bättre lösningar; speciellt utformade broscher för ändamålet, en broschsort med en upphängningsögla nertill. Men det här skulle också kunna funka.


Vill man vara helt opraktisk låter man sin mest förhoppningsfulla sommarhäst fortsätta sin galopp över det som är kvar av augusti och hela september. Låter hovarna springa av sig allt resterande spring i benen, som ett rytmiskt trummande över revbenen.


Själv tänker jag nog mest använda den till koftan som behöver komma närmre intill kroppen snart. Eller till vinterjackan som aldrig lyckas få några nya knappar isydda. Fast visst kan det hända att jag kommer fästa den turkosa stenen, igelkotten och den lilla skyddsängeln nära hjärtat ibland.


Det viktigaste - förutom att våga fortsätta tro på sina drömmar - är att inte sätta den tjocka nålen i en alltför finmaskig tröja. Om man inte vill ha två märken kvar i den som souvenirer alltså. Två små hål, som efter en vampyrs framfart.

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar