fredag 5 augusti 2016

Kort rapport om Kühlhorn


Maken till kreativ kvinna får man leta länge efter! Hon pysslar ihop roliga saker, som lampskärmar av kottar. Hon skapar. Hon skapar intresse. En riktig tusenkonstnär verkar hon vara. Med sina myllrande, maffiga mönster har hon vunnit en plats på våra näthinnor. Och nästan alla bokomslag man tänkt varit extra fina på något sätt, har hon gjort. Puh.

  
Vi körde längs en av mina favoritvägar. Den lilla slingrande vägen, som förr i tiden tog Boråsarna västerut mot kusten. Numera trafikeras vägen mest av de som bor i de små samhällena utmed sträckan, och av oss som inte kan låta bli att söndagsköra bland allt fint och bra som finns och pågår där. Gärna söndagskörning på en torsdag, om det finns tid.

Vi stannade till i Rydal. Gick in på Rydals Museum och njöt av Lotta Kühlhorns färgsprakande, stilistiska och skönt naiva mönstervärld.

Tyvärr pågår utställningen, av och med Kühlhorn, bara till nästa helg (14:e aug), så ni kanske inte hinner ta er dit innan dess? Skynda, skynda er dit om ni kan! 

Annars är det ju tur att hon har hunnit ge ut flera egna böcker också, som den här om att göra mönster. Eller den här gröna, sköna, fruktiga med recept i, som kom ut så sent som i våras. Böcker där hon låter oss kika in i några av hennes många, kreativa hörn. 

:)
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar