måndag 24 oktober 2016

En ask som lockar min syn


Rund och fin. Med en liten insvängd "midja", så att den blir lätt att hålla i handen. Hålla den i ena handen, samtidigt som man försiktigt lyfter på locket med den andra. Och jag lyfter på hatten för Gunnar Ander som är namnet bakom lockasken. Eller lockburken.

Gunnar Ander, ett namn jag mest förknippar med svarta ljusstakar. Är det inte han som gjort den som ser ut som en katt, till exempel? Där är jag osäker, men wiki bekräftar att han - Gunnar Ander - jobbat både med olika metaller och med det betydligt ömtåligare material som finns i min lilla burk - glas. Lindshammar står det också på den nästan bortdiskade etiketten. Lindshammars glasbruk. Där verkade Gunnar Ander fram till sin bortgång 1976, i alla fall enligt wikipedia.

:)
/helena

ps Tänker mig att det är en stjärna där uppe på toppen. En adventsstjärna. Men det kan förstås lika gärna vara en blomma. Beror lite på hur man ser på det. På den. Och på vilket humör man är. Just nu är jag på nu-ska-vi-väl-ändå-börja-leta-lite-efter-små-fina-ting-med-vintertema-humör. Därför ser jag en guldstjärna. Jag tänker också på julens dofter. Pepparkakskryddor. Blir nog bra att ha däri. Bara att lyfta på locket för en lagom dos julmys även för luktorganen. Om man inte orkar baka blir det ju extra bra med en gömma bara för dofternas skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar