onsdag 5 oktober 2016

Rosa tjocktröjan och solränder


-Jag kommer sakna er, viskar jag ner till fräknarna i linnets urringning. Kortärmatdagarna är räknade, tjocktröjan officiellt framplockad. Ren och fin. Nästan finast på baksidan faktiskt, där hantverket syns så väl.


Här har ni en som alltid tyckt bäst om randiga tröjor. Och solränder. Inte solstränder. Solränder. Med r.


Bästa återanvändningen är förstås att återanvända sina egna saker. Som den randiga lampskärmen vid skrivbordet. Har varit så himla trött på de blekta ränderna på den ett tag nu. Så, vad göra? Hängde helt enkelt upp en annan randig skärm där. En som jag redan hade. En annan begagnad. Fast den här har inte varit på lika många dejter med sommarsolen. Och nu är hela arbetsytan förvandlad! Mysig, mysigare, mysigast känns ljuskäglan där nu. Så enkelt kan det vara. Ibland.


Får inte glömma att vattna. Får inte glömma att vattna. Får inte glömma att vattna. Två, blå, utslagna har förvandlats till tre idag. Och även om Saint Paulian gärna vill torka ut mellan vattningsvarven, kräver den lite mer H2O när den bär frukt. Bär blommor. 


Den allra mysigaste ljuskällan såg ut som ett stekt ägg alldeles innan den gick och la sig. -Sjusovare där, sa jag och vände fram en ny dag när solen blundade.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar