onsdag 26 oktober 2016

En bra bild är en bra bild är en bra bild


Har hamnat där jag ofta hamnar när jag egentligen har en massa annat att göra - bland mina bilder. I sällskap av redigeringsprogrammet.


Har använt en lång stund - en alldeles för lång stund - till att försöka få en dålig bild bra. Det gick inte. Ibland går det att trolla fram något bra. Något nästan omöjligt. Men oftast är det bara att konstatera att en dålig bild är en dålig bild. Punkt. Slut.


En bra bild däremot, en bild som är riktigt bra ifrån början, den behöver ingen hjälp på traven. Varken på skärpe-traven eller färg-traven. Inte heller på intressant-traven.


En bra bild är en bra bild är en bra bild. Men ibland händer det ändå något, något man inte var beredd på, något som adderar något...


Man trycker på ett par tangenter och så uppstår något sagolikt. Något som känns som att det är bortom bildens ursprungliga möjligheter på något sätt. Plötsligt händer det, ni vet. I dag hände det med en av vårens sprödaste nyponknoppar. Jag vet inte ens var jag tryckte. Lite här, lite där. Lite planlöst. Lite med en svag förhoppning, bara som en förnimmelse i bakhuvudet om att något oväntat skulle kunna hända. Och: Magi.

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar