söndag 21 maj 2017

8 steg på sta'n

  • Kärlek till tingen som levt ett tidigare liv, det känner jag varje gång jag kliver in över second hand-tröskeln.
  • Betongknallen. Haha. Ni som inte bor i vår lilla, anrika Knalle-stad har ingen aning om hur mycket rabalder ett trafikhinder i betong kan framkalla. Eller är det ful konst? Dålig smak? Eller helt enkelt "bara" ett konstfärdigt hjälpmedel i trafikbilden? Ja, det var väl det som är själva FRÅGAN. Haha.
  • På Emmaus läste mannen i en bok om klantiga människor, som han lät ligga kvar. Däremot köpte han det oanvända skärpet som jag hittade åt honom. Jo, det var nog ett skärp egentligen, men kommer säkert funka finfint som bälte åt honom. Fyrtio kronor per styck tar de för alla sina skärp på Emmaus - är inte det ett underbart bra pris, så säg?
  • I stadsparken klev en upprörd man av sin cykel och viftade knytnäven i luften åt ett ungt par som höll på att föreviga varandra bland vårgrönskan: -Rikta inte kameran mot mig, sa jag!!! Hör du inte vad jag säger?!?!! Jaja. Inte lätt att vara rädd för att hamna på bild idag, tänker jag, när alla sträcker upp/fram sina olika fototekniska apparater överallt.
  • Åh, den här marknaden hade jag velat gå på. Det visade sig att jag kom för sent. Men bara lite...
  • Mer kärlek på Myrorna. Blå kärlek. Som havet och himlen. Himla snygga gardinlängder, sådana där korta, praktiska. Ser dem framför mig i en sommarstuga, fladdrande ut genom köksfönstret. Eller i ett barnrum fullt av skratt och bråk och lek och stoj och annat skoj. Krakel Spektakel skulle nog trivas i den här gardinen. Och hans kusin. Eller vad tror ni? 
  • Sorry, för superdåligt foto. Men jag var bara tvungen att försöka fota den här killens nacke, innan han gick vidare i tillvaron. Vet inte om han hoppades på att burgaren skulle vara så där billig - tre kronor. Eller om han skulle skynda hem till matchen. Det gjorde inte vi, vi hade spelat in det hela istället. Sedan visade det sig att vi inte orkade se det i alla fall, somnade helt sonika ifrån vilka som gått till final i VM. Vet faktiskt fortfarande inte. Kanske hinner vi titta ikapp innan finalen, kanske inte. 
  • Stod en lång stund och studerade allt man aldrig hinner gå på. Lite stressande. Men, lite skönt ändå - att livet pågår på alla håll och kanter, medan man själv tänker på annat.

<3
/helena

ps Jodå, jag köpte något på Myrorna. Snygga stearinljus. Den här kalla, mörka våren har det verkligen gått åt mer tända ljus än någon annan vår sedan mannaminne. Och så hittade jag något annat också. Något väldigt gulligt. Något som redan sitter uppe på den här väggen. Har varit tvungen att lyfta min lilla, nåja, ända från den här positionen flera gånger nu, för att tassa ut i köket och beundra det gulliga motivet. Visar er snart. Kanske. Retsticka, det är mitt mellannamn det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar