fredag 19 maj 2017

Vallmon blommar!


Bästa buketten är den som kramats länge, länge av en liten hand. Den här försynta samlingen blommor har visserligen bara kramats av vuxna mig, men lite av begynnande sommarlovskänsla förmedlar den allt ändå.


Tog en tur i skogen innan, såg att liljekonvaljerna är på gång. Gröna blad i mängd, hoppas bara att de väldoftande klockorna kommer fram och pinglar snart.


Dai-sy, Dai-sy, you make me cra-zy...


Och som vanligt; bästa vasen är inte en vas. Det här är Rörstrands Vallmo. Har en lite större variant med dekor i grönt också. Förr serverades såsen, kompotten, sylten, eller kanske äppelmoset på finmiddagen ur den, nu står (nja, halvligger mest) pärlhyacint och sköna, blåblommande vintergröna i den på vårt köksbord.

Vill med detta blygsamma blommogram önska er en bra helg!

Själv började jag helgen med första matjessillunchen för året. Sommaren är här, liksom. MSC-märkt matjessill från Klädesholmen. Rekommenderas varmt att äta kylskåpskall tillsammans med ägghalvor -  låt gärna gulorna stanna i sitt krämigaste stadium - och en stor grönsaksmix med dill eller gräslök på toppen. Toppen!

:)
/helena

ps Hos Naturskyddsföreningen hittar ni en informativ lista över de många olika oberoende miljömärkningar som finns på livsmedel och andra produkter idag. Bland annat MSC - Marine Stewardship Council, som ska borga för att fisket sköts på ett hållbart sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar